UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи
   Дозвольте презентувати вам «ЗЕЛЕНУ ПЛАТФОРМУ», створену на базі Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління для забезпечення науково обґрунтованої експертної підтримки діяльності Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.
03.06.2020
   27 травня 2020 р. друга сесія англо-україномовного онлайн курсу підвищення кваліфікаціїї на тему «Туризм та управління відходами на природоохоронних територіях» стала яскравим прикладом як зміцнюється творча співдружність природоохоронців України та Європейського Союзу.
28.05.2020
   Рада Національної безпеки і оборони України. 13 травня поточного року на засіданні робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України було розглянуто нагальну проблему оптимізації використання наявних водних ресурсів усіма суб’єктами господарювання та забезпечення населення якісною питною водою. Секретар РНБО, Олексій Данілов зазначив, що ймовірність маловоддя вимагатиме оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання та звернув увагу на важливість проведення повної інвентаризації джерел підземних вод питної якості й артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання.
26.05.2020
Минулого тижня Європейський Союз зробив крок, який українська природоохоронна спільнота так очікує від влади! Єврокомісія затвердила 10-річну стратегію з біорізноманіття, що має зупинити його втрату.
   Єврокомісари упевнені, що від стану природи залежить добробут громадян та економіка регіону, і готові щорічно залучати до реалізації Стратегії 20 мільярдів євро (@wwfukraine)
25.05.2020

   20 травня 2020 р. розпочалась неординарна для працівників природно-заповідного фонду подія - оригінальні англо-україномовні онлайн курси підвищення кваліфікаціїї на тему «Туризм та управління відходами на природоохоронних територіях».

   Організовані Європейським Товариством Дикої Природи в Україні у партнерстві з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління  за пітримки Міністерства енергетики та захисту довкілля України, курси проводяться у рамках проєкту «Прибери в національному природному парку Синевир, Україна» за підтримки Вілдернес Академії Владо Ванчура, та співфінансуванні Європейською асоціацією дозвілля та охорони.

21.05.2020
   13 травня 2020 року відбулося засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України Ради Національної Безпеки і оборони (РНБО).
   Оптимізація використання наявних водних ресурсів всіма суб’єктами господарювання та забезпечення населення якісною питною водою є питанням безпеки держави в умовах зміни клімату, на важливості якого постійно наголошує Президент України Володимир Зеленський. На цьому також наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час засідання групи.
15.05.2020

   Щоб запобігти нестачі води в ЄС, Європарламент 13 травня затвердив Регламент про повторне використання води
   Дефіцит води - це зростаюча проблема в Європі. За підрахунками, до 2030 року половина річкових басейнів Європи може зазнати дефіциту води. Євродепутати хочуть зберегти джерела прісної води ЄС шляхом сприяння повторному використанню стічної води в сільському господарстві.

14.05.2020
Жить экологично с хлореллой настойчиво и аргументированно советует на протяжении десятка лет руководитель фермерского хозяйства «У Самвела» и научно-производственной компании «Живая хлорелла» Самвел Мкртчян.

Почему известный в городе ресторатор обзаводится фермерским хозяйством — это как-то понятно. Но создать пока единственное в стране опытное производство по культивированию зеленой водоросли с использованием инновационной, подтвержденной экологическими сертификатами технологии и строить планы на возведение его в ранг одного из самых популярных украинских биологических стартапов — здесь требуется разъяснение.

05.05.2020

   За ініціативи Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

    Указом Президента України від 18 серпня 2006 року  день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я  працівників -28 квітня - офіційно визнаний в Україні.

    У 2020 році  МОП  у Всесвітній  день охорони праці робить акцент на надзвичайну важливу проблему , актуальність якої не підлягає ніяким сумнівам сьогодення  і є важливою  для населення всього світу.   За рекомендацією Міжнародної  організації  праці гасло Всесвітнього дня охорони праці у 2020  році –  «Зупинимо пандемію: безпека і здоров'я на роботі можуть врятувати життя».

    Тему  було змінено в зв'язку з поширенням інфекції COVID-19. До початку пандемії  МОП присвячували день охорони праці в 2020 році проблемі насильства та домагання у сфері охорони праці.
27.04.2020
16 квітня 2020 року у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління уперше відбувся он-лайн захист кваліфікаційних робіт другого освітнього рівня "Магістр" зі спеціальності 101- екологія. Всі здобувачі (Величкін С.В., Гільбран С.В., Коротецький В.П., Митропан Ю.М., Нечай М.М., Струков Д.Г., Чорнобров О.Ю., Шульга О.О.) успішно захистили свої роботи,  отримавши високі оцінки. 
 
Екзаменаційна комісія у складі: 
Голова ЕК - Лукашов Дмитро Володимирович, доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри екології  та зоології ННЦ "Інститут біології та медицини" Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
22.04.2020

   Всесвітня Водна Асоціація (IWA) провела черговий вебінар у міжнародному форматі щодо стану водозабезпечення та водовідведення. Учасники з усього світу  наголосили, що працюючи для громад та міст, надаючи людям послуги з водопостачання та водовідведення, водоканали знаходяться під особливим наглядом для забезпечення безпечною питною водою та очистки стічної води. Спалах пандемії, викликаний вірусом, призводить до невпевненості серед населення. Окрема увага під час вебінару була присвячена  забезпеченню водоканалів реагентами та дослідженням щодо дієвості тих чи інших засобів знезараження води, бо очевидно, що поточна епідеміологічна криза - не остання.

   У Китаї, Нідерландах та інших країнах було виявлено, що COVID-19 є життєздатним у зразках калу та сечі, зібраних у пацієнтів, заражених вірусом. Важливо, щоб очисні споруди впроваджували ефективну практику дезінфекції, щоб вірус не поширювався через регенеровані стічні води під час спалаху.
22.04.2020
В  зв'язку з поширенням  коронавірусу, Мінекоенерго  у співпраці з Галузевим навчальним центром з питань охорони праці (Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління)  підготували рекомендації  щодо дотримання гігієни праці  на   робочих місцях.
Рекомендується:
  1. Тримати безпечну  відстань  від  іншої  сторони (1-1,5 метра).
  2. Сприяти регулярному та ретельному миттю рук особами, які перебувають у громадських  місцях: мильною  водою або дезінфікують руки спиртовмісним засобом (мінімум 60%).
  3. Переконатися, що працівники, замовники та підрядники мають доступ до місць, де вони можуть мити руки з милом.
  4. Розміщувати дезінфікуючі дозатори на видимих місцях в робочій зоні та стежити за тим, щоб ці дозатори регулярно заправлялися.
  5. Викладати інформацію  про те, як правильно мити руки на видимому місці. 
21.04.2020
Учасники 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) подолали останній відрізок шляху до Антарктиди та дісталися станції «Академік Вернадський». Після 6 днів дороги кораблем команда прибула на острів Галіндез пізно вночі (за київським часом) сьогодні, 21 квітня 2020 року.
«На «Вернадському» їх із нетерпінням чекали колеги з 24-ї експедиції, які відзимували там уже більше року, а також сезонний загін науковців, що перебуває в Антарктиді кілька місяців. Бо через ситуацію в світі з коронавірусом та карантином у 25-ї експедиції була, мабуть, найтриваліша та найскладніша подорож до Антарктиди», – зазначив очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.
21.04.2020
День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля». Свято було задумане на честь Стокгольмської конференції з довкілля, що стала однією з найважливіших в історії екологічного руху, оскільки цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка на сьогодні є основним ідеологом Всесвітнього Дня довкілля. Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження та охорони  навколишнього природного середовища. Щорічно цього дня підприємства та установи, громадські екологічні організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
У 2020 році Український День навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 18 квітня.
18.04.2020
Пандемія коронавірусу піднімає багато запитань до водного сектору в усьому світі. Застосування найкращого світового досвіду в Україні дозволить, крім іншого, протистояти цьому складному виклику сьогодення. Україна тільки розпочала свій складний шлях до впровадження європейських стандартів, тому імплементація положень водних директив Європейського Союзу (ЄС) сприятиме національній безпеці у секторі якості води та управління водними ресурсами. Можливо, саме зараз - в часи боротьби з коронавірусом, коли основним доступним заходом захисту лишається миття рук з милом під проточною водою та додержання правил особистої та колективної гігієни, Україна змушена переосмислити важливість забезпечення кожного в Україні якісною та безпечною питною водою і належними умовами санітарії.
17.04.2020
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024