UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи
   Свято з охорони навколишнього природного  середовища відзначається в Україні щорічно в третю суботу квітня. Цього року – 17 квітня. Офіційно  встановлене  згідно з Указом Президента України ″Про День довкілля″ від 6 серпня 1998 року. А започаткувала його Всеукраїнська акція ″Дерево – Життя″, що проводилася в 1997-1998 роках з  метою залучення широких верств населення країни до благоустрою та озеленення територій. Нині екологічні проблеми сьогодення потребують підвищення рівня екологічної освіти та свідомості українців, виховання бережливого ставлення до навколишнього середовища. Саме у такому  напрямку ефективно працюють освітньо - наукові працівники Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.
17.04.2021
   Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері управління водними ресурсами, водопостачання та водовідведення, сучасних методів очищення стічних вод.
   Для комплектування груп просимо надіслати заявку до 17 травня на e-mail: natzakor@gmail.com
09.04.2021
   Документ розроблений в рамках національних законодавств Молдови та України відповідно до структури, встановленої Водної рамкової директиви ЄС. Він містить опис басейну, результати ідентифікації поверхневих і підземних водних масивів (водних тіл), основні транскордонні проблеми і їх причини, оцінку антропогенного впливу на кожен масив, 16 карт і 7 інфографіків.
01.04.2021
   Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2017 р. № 373 Про  затвердження Порядку розроблення та затвердження професійних стандартів та наказу Міністерства соціальної політики України № 74 від 22.01.2018  «Про затвердження Методики розроблення професійних стандартів» наказом ректора Олександра Бондаря в Академії створено робочу групу для розроблення професійного стандарту «Еколог» (Секція M. Професійна, наукова та технічна діяльність; розділ 74 Інша професійна, наукова та технічна діяльність; група 74.9 Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н.в.і.у.; Клас 74.90.)
 
 
01.04.2021
   29 – 31 березня 2021 року в Женеві за сприяння та підтримки Європейської Економічної комісії ООН, Всесвітньої Організації охорони здоров'я, Всесвітньої Метеорологічної Організації та ін. було проведено Глобальну робочу нараду з питань підвищення стійкості до наслідків зміни клімату шляхом поліпшення управління водними ресурсами та санітарії на національному та транскордонному рівнях і Дванадцяту нараду Цільової групи з проблем води та клімату. Захід об’єднав біля 140 експертів з багатьох країн світу для обговорення загального підходу щодо впливу зміни клімату та екстремальних погодних явищ на управління водними ресурсами як на національному, так і на транскордонному рівнях, а також на системи водопостачання та санітарії та в кінцевому рахунку на здоров'я людей. У цьому контексті глобальну робочу нараду було направлено на об'єднання спільнот фахівців з питань довкілля / водних ресурсів і здоров'я, а також експертів зі зміни клімату для спільної розробки передової практики в області підвищення стійкості до наслідків зміни клімату та зниження ризику стихійних явищ шляхом поліпшення управління водними ресурсами та систем санітарії на національному та транскордонному рівнях.
31.03.2021
   23-25 березня 2021 року у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління відбувся захист  магістерських кваліфікаційних робіт студентами групи №4 та 5, які навчалися за другим магістерським рівнем  спеціальності  101- екологія. Цього разу перед членами екзаменаційної  комісії, очолюваною  доктором біологічних наук, професором, завідувачем кафедри екології та зоології Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка Дмитром  Лукашовим,  звітували , засвідчуючи свій рівень набутих у ДЕА знань, державні службовці-високопосадовці – представники міністерств та відомств України. Практично усі роботи  були  позитивно схвалені  екзаменаторами  та одержали високі оцінки.
29.03.2021
   19 березня відбулася робоча зустріч ректора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександра Бондаря з Головою Національної комісії з радіаційного захисту населення України Олександром Копиленко, Головою Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергієм Костюком та першим заступником ДАЗВ Андрієм Пляцко. Учасники обговорили актуальні питання співпраці у галузі екологічної та радіаційної безпеки, впровадження наукових підходів, залучення до співробітництва науковців Академії за окремими напрямками.
23.03.2021
   таку думку висловив  ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр  Бондар під час робочої зустрічі з Костянтином Гурою, т.в.о. Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. Він також зазначив, що « на сьогодні є актуальними екологічно-просвітницька  робота серед населення та екологічний моніторинг довкілля із використанням  сучасних інноваційних геоінформаційних технологій, що  сприятиме розв’язанню екологічних проблем та поліпшенню стану навколишнього природного середовища, а також реалізації державної програми підтримки мешканців країни у вирішенні  питань енергоефективності».
17.03.2021
   21-23 квітня 2021 року відбудеться VII Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених "Екологія - філософія існування людства".
   Форма участі: дистанційна, заочна.
   Участь у конференції безкоштовна.
17.03.2021
   «Всесвітній день води 2021» ставить за мету почати більш широку розмову про цінність водних ресурсів, їх важливість для життя та благополуччя людини, суспільства і оточуючого природного середовища. На нинішньому етапі розвитку людства існує потреба у переосмисленні значення води як основи життєзабезпечення, безпеки, якості та гідності життя.
   Нині водні ресурси знаходиться у великій небезпеці через зростаюче населення, ріст потреб у сільському господарстві та промисловості, а також від впливів зміни клімату. Всесвітній День Води спрямований на відновлення уваги суспільства та проведення діалогу про її цінність для людей; роль води в житті окремої людини, громади та держави; про важливість води, як універсального зв’язку, який забезпечує життя, цілісність та розвиток людини та народу, визначає його засади та перспективи, гарантує мир, безпеку та гармонію.
17.03.2021
  Третього березня відбулась он лайн зустріч представників кафедри водних ресурсів Державної Екологічної Академії з фахівцями Національного університету біоресурсів і природокористування України та Ванінгенського університету у Нідерландах.
04.03.2021
   02 березня 2021 року у режимі Zoom-конференції відбувся кваліфікаційний екзамен здобувачів другого освітнього рівня "Магістр" за спеціальністю 101-екологія (Освітньо-професійна програма "Екологія та управління природними ресурсами", група №5). Всі студенти успішно склали екзамен.
04.03.2021
  У державній екологічній академії післядипломної освіти та управління відбулася зустріч ректора Академії Олександра Бондаря з головою Чернігівської облради 6 скликання Миколою Звєрєвим та головою Парафіївської територіальної громади Ічнянського району Чернігівської області  Галиною Петрушою.
03.03.2021
   Кафедра екологічного моніторингу, геоінформаційних та аерокосмічних технологій 24-25 лютого 2021 р. дистанційно провела курси підвищення кваліфікації  державних службовців-працівників Департаментів екології та природних ресурсів облдержадміністрацій за темою «Запровадження  геоінформаційної системи (ГІС) ПЗФ, формування бази даних про території та об’єкти природно-заповідного фонду України; Оцінка впливу на довкілля планової діяльності в умовах використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду».
25.02.2021
   16-18 лютого 2021 р. фахівцями кафедри «зеленої» економіки Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління – доктор економічних наук Бутрим О.В. та кандидат технічних наук Панченком Г.Г. – проведено курси з підвищення кваліфікації «Розробка плану моніторингу та звіту оператора щодо викидів парникових газів при виробництві електричної і теплової енергії, чавуну і сталі».
23.02.2021
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: