UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

28 квітня року 2020 - Всесвітній день охорони праці

    За ініціативи Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

    Указом Президента України від 18 серпня 2006 року  день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я  працівників -28 квітня - офіційно визнаний в Україні.

    У 2020 році  МОП  у Всесвітній  день охорони праці робить акцент на надзвичайну важливу проблему , актуальність якої не підлягає ніяким сумнівам сьогодення  і є важливою  для населення всього світу.   За рекомендацією Міжнародної  організації  праці гасло Всесвітнього дня охорони праці у 2020  році –  «Зупинимо пандемію: безпека і здоров'я на роботі можуть врятувати життя».

    Тему  було змінено в зв'язку з поширенням інфекції COVID-19. До початку пандемії  МОП присвячували день охорони праці в 2020 році проблемі насильства та домагання у сфері охорони праці.    

    У рамках підготовки  до Дня  охорони  праці Галузевим  навчальним  центром  з питань охорони праці та Кафедрою  промислової  безпеки та охорони праці Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління  28 квітня 2020 року буде  проведено   дистанційне навчання керівників та фахівців з охорони праці підприємств  та організацій, підпорядкованих   Міністерству  енергетики та захисту довкілля України , за темою :  « Рекомендації щодо запобігання  поширенню  корона вірусу  на робочих місцях. Гігієна праці».

   Активно долучаються  до цієї  роботи і профспілки  галузі.   День охорони праці пройде  на кожному підприємстві, у кожній установі та організації, будуть проведені відповідні заході, зокрема і  вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві, а також відвідування  сімей  потерпілих.

.   Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.

    Галузевий  навчальний  центр  з  питань охорони  праці, зважаючи на важливість забезпечення створення та ефективного функціонування охорони праці на кожному підприємстві, закликає усіх роботодавців проаналізувати організацію своєї роботи по впровадженню охорони праці та вжити вичерпних заходів, які дадуть змогу запобігати нещасним випадкам і професійним захворюванням не лише впродовж тижня охорони праці з 27 по 30 квітня, але й  протягом  усього терміну роботи підприємств.

     Дотримання чинного законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки стане запорукою збереження найціннішого  – людського життя.

Директор  Галузевого навчального центру з питань охорони праці
к.т.н. Салій  Ігор.

Завідувач кафедрою промислової безпеки та охорони праці
к.т.н. Кияшко Володимир

Доктор медичних наук, професор,
екс. головний санітарний лікар України  Марієвський Віктор

Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: