UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість

Саме за такою темою 17 квітня 2024 року в Брюсселі у змішаному форматі (off- та on-line) відбулося засідання Міжнародного «круглого столу». У його роботі взяли участь представники відповідних інституцій ЄС та України, зокрема, профільні спеціалісти окремих державних установ, органів місцевого самоврядування, громадських екологічних організацій, науковці.
Пошук найраціональніших та ефективних шляхів розв’язання проблем водозабезпечення в Україні, оцінка прийнятих рішень, програмні напрямки подальшого розвитку – домінуючі теми  порядку денного заходу, основна мета якого, за задумом організаторів та учасників, – розроблення практичної осучасненої стратегії, що сприятиме забезпеченню стійкості та відновленню належного забезпечення водопостачання в Україні.
У засіданні «КС» брав участь (у форматі on-line) завідувач кафедри Водних екосистем і біоресурсів Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Костянтин Загороднюк. У своєму коментарі він, зокрема, зазначив : “Кількість, характеристики та параметри складу та властивостей необхідної води, а отже , основи для ефективної стратегії  раціонального водозабезпечення (водопостачання та водовідведення) територій, населених пунктів визначається наявними  водними ресурсами, населеністю (чисельністю населення та густотою заселення) , а також тамтешньою господарською діяльністю. Організація ведення господарської діяльності може  кардинально різнитися, а тому й характер, необхідні параметри водозабезпечення будуть різними”, - підкреслив виступаючий.

Безумовно, Незалежній державі Україна непросто впоратися з наявною низкою проблем та викликів без концентрації власних ресурсів, допомоги зовнішньої на засадах партнерства та розвитку державно-приватного партнерства.

Важливим інструментом залучення інвестицій для протидії сучасним викликам можуть стати  “Індустріальні парки», а також, за умови їх створення,-  “ЕКО-Індустріальні парки”, оскільки чільним завданням під час відновлення, сталому розвитку є забезпечення в Україні екологічної безпеки у її найвищій з відомих на сьогодні форм – кліматичній нейтральності.

Окреслення  сутності саме «ЕКО-Індустріальних парків», як вагомого чинника реагування та стійкості до сучасних викликів, було  обговорено 16 квітня 2024 року (у форматі Zoom конференції) під час робочої зустрічі в ДЕА науковців та профільних фахівців-екологів під керівництвом ректора Академії Бондаря О.І. у складі: Загороднюка Ю.В., Загороднюка К.Ю., Брук-Левінсона Е.Т., Галушкіної Т.П., Лісового К. А., Ніроновича Н. І., Новікова М.Г., Филипчука В.Л., Яцика М.В.

Варто зазначити, що учасники робочої зустрічі в Академії та Міжнародного  «круглого столу» в Брюсселі наголошували і на тому, що без відповідного навчання, набуття необхідних навиків та компетенцій, подальший розвиток на засадах раціонального, кліматично нейтрального природокористування  буде унеможливленим.





Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: