UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Як працівникам отримати оплату лікарняного в зв’язку з продовженням воєнного стану в Україні

14  березня 2022 року Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект  № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Президент пропонує продовжити дію воєнного стану в Україні на 30 днів, а саме продовжити дію воєнного стану в Україні ще на 30 діб починаючи з 05години 30 хвилин  26 березня 2022 року , тобто майже до кінця квітня.
 
Тому в умовах дії воєнного стану:
якщо Роботодавець не зміг опрацювати листок тимчасової непрацездатності та подати за ними заяву-розрахунок у зв’язку із бойовими діями за місцем їх розташування, то Працівник може самостійно звернутись до Фонду соціального страхування України для отримання лікарняних і декретних допомог.
 
Напряму застрахованій особі можуть бути нараховані такі виплати:
  • допомога по вагітності та пологах;
  • допомога по тимчасовій втраті працездатності;
  • допомога на поховання.
Для призначення матеріального забезпечення застрахована особа може самостійно звернутись до відділень Фонду соціального страхування України (  ФССУ) в будь-якому куточку України.

При собі потрібно мати паперовий листок непрацездатності або е-лікарняний.

Кошти будуть перераховані на спеціально відкритий поточний рахунок або особисту банківську картку.

У Фонді соціального страхування України  підкреслюють, що довідка про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи для призначення матеріального забезпечення не потрібна.
 
Бережіть своє життя.
Слава Україні !
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: