UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Виїзні курси підвищення кваліфікації екологів Городнянської об’єднаної територіальної громади Чернігівської області

12-13 липня 2018 року за ініціативи Городнянської об’єднаної територіальної громади Чернігівської області (голова Богдан Андрій Іванович,http://gormr.gov.ua) та за підтримки громадської організації «Відкритий простір: UA», одним з пріоритетних напрямків діяльності якої є підвищення кваліфікації представників органів місцевого самоврядування, організація та проведення конференцій, круглих столів, семінарів та інших заходів з питань екологічної складової регіонального розвитку,  кафедра водних ресурсів Навчально-наукового інституту економіки та екології природокористування Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління провела курси підвищення кваліфікації екологів на тему: «Упорядкування водоохоронних зон водних об’єктів на території Городнянської ОТГ».
Навчальний процес здійснювали науковці Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління: Кравченко Богдан Миколайович, кандидат юридичних наук, доцент кафедри водних ресурсів (керівник проекту);Томільцева Аліна Іванівна, кандидат технічних наук, завідувачка кафедри водних ресурсів ДЕА;Кузьмінський Валентин Олександрович, доцент кафедри екології та економіки землекористування ННІ економіки та екології природокористування ДЕА  голова Чернігівської обласної ради VI скликання Звєрєв Микола Вікторович (провідний експерт проекту).
 
У навчанні брали участь 23 представники органу місцевого самоврядування: міський голова, заступники міського голови, архітектор Городнянської ОТГ, інспектори з благоустрою міськради, інженери відділу землевпорядкування та землеоцінних робіт, спеціалісти відділу економіки, транспорту, торгівлі та інвестицій, депутати Городнянської міської ради, громадські активісти.
Учасники курсів підвищення кваліфікації розглянули такі теми:
 1.Нормативно-правові основи раціонального використання та охорони водно - земельних ресурсів.
 2. Упорядкування водоохоронних зон водних об’єктів. 
3. Розрахунок водогосподарського балансу басейну річки.
4. Природоохоронні та водоохоронні заходи з поліпшення водних об’єктів. 
5. Екологічна оцінка якості води. 
         Захід дозволив учасникам навчання з’ясувати актуальність проблематики, виїхати на місце досліджень, отримати практичні навички користування приладами, що досліджують якість води (кондуктометр CTS-406 та DR 890 Colorimeter). Також проведено рекогносцирування водних об’єктів, визначено якість води на озерах «Черемошне» та «Циганське», досліджено технічний стан гідротехнічних споруд.
В рамках курсів відбулася презентація фільму  «Збережемо водойми України», створеного юними журналістами дитячого журналу «Прудкий Пензлик» ДЕНЦ «Камелія»(м.Бровари Київської області, за сприяння ГО «Відкритий простір: UA» https://www.youtube.com/watch?v=9RJ8nxMgQPY).
З метою сприяння розробленню та ефективному виконанню плану дій з охорони навколишнього природного середовища, розвитку партнерства «громадськість-влада-бізнес» на шляху забезпечення належних соціальних та екологічних стандартів, безпечного проживання населення, впровадження екологічної складової у розвитку Городнянської об’єднаної територіальної громади Чернігівської області була досягнута домовленість щодо підписання меморандуму про співпрацю між Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління,  Городнянською ОТГ та ГО «Відкритий простір: UA».






Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023