UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Відзначаємо Міжнародний день Дніпра

Сьогодні відзначається Міжнародний день Дніпра. Дніпро для українців це не тільки основна водна артерія, це один із національних символів, і без сумніву, заслуговує на свято.


Дніпро -  третя за довжиною і площею басейну ріка Європи. Водні ресурси басейну Дніпра становлять близько 80% загальноукраїнських. На Дніпрі розташовані 26 українських міст, зокрема обласні центри – Київ, Черкаси, Дніпро, Запоріжжя, Херсон. У межах басейну Дніпра виділяють 197 природоохоронних об’єктів. Серед них 20 національних природних та регіональних ландшафтних парків, 110 заказників загальнодержавного та місцевого значення, 6 природних заповідників, 22 природні пам’ятки, 9 водно-болотних угідь. Мешканці Києва щодня споживають 663 мільйонів літрів питної води. Це майже вдвічі більше ніж об’єм води найбільшого карпатського озера Синевир. Приблизно 30% цього об’єму – вода з Дніпра.

Скиди промислових стічних вод та комунально-побутових стоків через міську каналізаційну систему є двома основними факторами забруднення поверхневих вод у межах столиці. Лише офіційно протягом року місто скидає у Дніпро понад 720 мільйонів кубометрів стічних вод. 40% з них не проходять належного очищення та завдають найбільшої шкоди навколишньому середовищу.1588 із 6976 промислових підприємств Києва здійснюють скиди в Дніпро зі значним перевищенням рівня допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

Зважаючи, що Дніпро є одним із найцінніших природних багатств України, важливо дбати про його збереження та відновлення як на національному, так і на місцевому рівнях. Міжнародні партнери України надають допомогу щодо екології водних ресурсів, зокрема цього року стартував проект «EU4 Environment: Управління водними ресурсами та екологічні дані», за підтримки якого було створено відео про Дніпро:

Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: