UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Реалізація ініціативи Української асоціації районних та обласних рад

13 квітня реалізовано ініціативу Української асоціації районних та обласних рад щодо створення «Міжнародного науково-експертного центру моніторингу наслідків військових збройних конфліктів».

За участі представників Асоціації відбулися установчі збори Центру, до яких долучились представники провідних наукових установ в сфері екології, громадськість, міжнародні партнери та донори. Очільником Центру обрано ректора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександра Бондаря.

Діяльність Центру буде спрямована за такими основними напрямками – здійснення критичного моніторингу довкілля, надання сприяння громадам в оцінці його стану на місцях, визначення нанесених збитків громаді та об’єктам критичної інфраструктури, руйнація яких спричинила забруднення довкілля, визначення РХБЯ ризиків та надання експертами рекомендацій щодо мінімізації негативних наслідків.

Вказані заходи знайшли підтримку  з боку міжнародної спільноти, а саме «HD Center for Humanitarian Dialogue».

Також планується налагодити взаємодію із міжнародними правничими організаціями для напрацювання механізмів і методик, які дозволять притягнути Російську Федерацію до відповідальності в міжнародних судах.

Ми віримо, що перемога близько, і настане час відновлювати нашу країну та місцеві громади. Для реалізації цього завдання у складі Центру буде функціонувати Офіс впровадження найкращих екологічних практик в діяльність органів місцевого самоврядування, який очолив представник Української асоціації районних та  обласних рад.

Сподіваємось, що центр, за підтримки міжнародної спільноти, стане осередком єднання громад, науковців та експертів задля досягнення цілей сталого розвитку у післявоєнній  Україні.

Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024