UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Скільки діє направлення до лікаря в умовах війни?

Коментар Національної служби здоров'я України. 

В Україні направлення до лікаря діятимуть впродовж одного року, однак пацієнтам варто дотримуватись погоджених з лікарем термінів проходження обстеження. Термін дії має бути вказаний у додатковій інформації в направленні, якщо лікар роздруковує пацієнтові інформаційну пам’ятку.

Лікар має виписувати направлення лише в тому випадку, якщо проблема зі здоров’ям пацієнта вимагає залучення вузького спеціаліста. Також лікар виписуватиме направлення для додаткових обстежень, процедур і госпіталізації.

У Національній службі здоров'я України (НЗСУ) зазначають, що нині всі лікарі в медичній системі, від сімейних до вузьких фахівців, можуть виписувати направлення. Лікарі можуть виписати електронне або паперове направлення у разі якщо електронна система охорони здоров'я не працює.

Також в НСЗУ пояснили, що спростили умови доступу до безоплатної медицини під час війни. Отримати безоплатну допомогу можна у будь-якій лікарні, яка уклала договір з НСЗУ на відповідний пакет послуг. З'ясувати, в яких медичних закладах можна отримати допомогу або консультацію можна за номером 16-77 (контакт-центр НСЗУ).
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: