UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Річний модульний курс програми професійного розвитку Україна-НАТО

У Дипломатичній академії закордонних справ України відбулося урочисте завершення річного модульного курсу Програми професійного розвитку Україна-НАТО, у рамках якого підвищували професійну компетентність фахівці Центру європейської та євроатлантичної інтеграції ДЗ «ДЕА» Володимир Гандзюра та Сергій Погурельський, які опікуються питаннями співпраці України з НАТО. За результатами навчального курсу вони отримали міжнародні сертифікати. Навчальні курси складалися з дев’яти модулів. Більшість дисциплін були пов’язані з питаннями стратегічного планування, історією та сучасністю євроатлантичної інтеграції, з викликами, що стоять перед Альянсом, і шляхами їх подолання у глобалізованому світі.
З офіційною вітальною промовою виступила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Віце-прем’єр-міністр наголосила, що суспільство очікує від усіх гілок влади конкретних результатів роботи, які б конвертувалися у добробут та безпеку громадян. Євроатлантична та європейська інтеграція дають нам ці можливості. Важливо, що сьогодні поруч є команда справжніх професіоналів - євроатлантистів, яка, без сумніву, працюватиме ефективно, що в результаті приведе нас до членства в НАТО. Учасники курсу  удосконалили нові методики розроблення та моніторингу Річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО (РНП). Розробляючи пропозиції до проекту РНП-2019, вони одразу застосовували отримані знання. Вперше проект РНП-2019 розроблявся за новими підходами і наразі можна підсумувати, що РНП на 2019 рік кардинально відрізнятиметься від усіх попередніх Програм, які розроблялися Україною, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року. З 2019 року Річна національна програма стане програмою реформ, що має на меті цілеспрямовану та планомірну  підготовку до членства в Альянсі. Також Віце-прем’єр-міністр наголосила, що  результатом спільної роботи є суттєве підвищення ефективності та змістовності співробітництва України з НАТО. яке позитивно впливає на темпи зближення нашої держави з Альянсом.
З вітальними промовами виступили Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф та заступник директора Офісу зв’язку НАТО Шерон Ірвін. Вони зазначили, що цей випуск є вагомим свідченням того, як Україна стає на крок ближчою до власної мети та переконані, що за підтримки країн-партнерів Альянсу вдасться її досягнути. Цьогорічні учасники Програми професійного розвитку Україна-НАТО – це справжні професіонали, драйвери реформ та євроатлантисти-першопроходці. Для НАТО є великою честю підтримувати цю Програму, спостерігаючи, як вдосконалюються професійні навички українських держслужбовців та науковців, мета яких – побудова сильної, стабільної та демократичної України.
Центром європейської та євроатлантичної інтеграції ДЗ «ДЕА» розроблено пропозиції до проекту Річної  національної програм під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік  щодо виконання робіт та надання послуг з питань охорони довкілля, впровадження систем екологічного управління та екобезпеки у військовому секторі, розроблення відповідних методичних рекомендацій, проведення навчальних курсів підвищення кваліфікації для військових екологів. Ці пропозиції були узгоджені з Мінприроди України, подані на розгляд  та прийняті Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України.
Посол Великобританії Judith Gough. керівник програми підготовки Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен, Шарон Ірвін – заступниця Директора офісу зв?язку НАТО в Україні, Віце-прем?єр-міністр І.О. Климпуш-Цинцадзе та директор Центру європейської та євроатлантичної інтеграції Державної екологічної академії післядипломної осіти та управління Володимир Гандзюра.

На фото: учасники церемонії І.

Володимир Гандзюра та керівник програми підготовки євроатлантичних інтеграторів в Україні Ове Уруп-Медсен (Данія)

Начальник Відділу НАТО Секретаріату Кабміну Олексій Генчев та Володимир Гандзюра

Сергій Погурельський, Володимир Гандзюра та Алла Чумак

 

 

 

Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: