UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Ректор Академії Олександр Бондар провів робочу нараду щодо поліпшення роботи Озонового центру Академії

19 листопада 2019 року ректор Державної екологічної  академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар  за участі науковців академії, а також представників проектів Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) провів робочу нараду щодо поліпшення роботи  Озонового центру Академії. У роботі наради брав участь Голова комітету Верховної Ради України  з питань екологічної політики та природокористування, народний депутат України Олег Бондаренко.
Відкриваючи нараду Олександр Бондар  акцентував увагу присутніх на важливості повноцінної і ефективної роботи  Центру  - це зумовлює ситуація, що склалася на сьогодні, зі станом виконання Україною Монреальського протоколу про захист Озонового шару Землі, - зазначив учений.
У своєму виступі доцент ДЕА к.т.н., президент ВГО «Спілка холодильщиків України» Валерій Возний сказав, що у 1992-2005 роках була розроблена та реалізована  Держпрограма щодо вилучення озоноруйнівних речовин класу ХФВ в галузях економіки України. Проте, на жаль, наша ейфорія закінчилася на початку виконання другого етапу МП, а саме: переходу з проміжних холодоагентів ГХФВ на озонобезпечні ГФВ з нульовим озоноруйнівним потенціалом. За низки причин -  політичних, організаційних,  економічних -  з 2008 року реалізація вимог МП в індустрії штучного холоду в Україні фактично припинилася. Як наслідок, у  2012 році на черговому щорічному засіданні Сторін Протоколу Україна  була визнана, як така, що не виконує вимоги  МП.  Для забезпечення успішного виконання вимог МП існує традиційна схема організації робіт в окремо взятій країні: При міністерстві, відповідальному за реалізацію МП, створюється робочий орган - Національний озоновий центр, який має виконувати роль координуючого та виконавчого  органу Протоколу  в країні. На першому етапі виконання вимог МП в Україні функції НОЦ виконував відділ, який був у складі Держекоінспекції. Проте  під час реорганізації він був розформований. Отже, майже 10 років у складі Мінприроди не існував підрозділ, який опікувався б проблемами реалізації МП, - наголосив він.
Програмний аналітик відділу енергетики та навколишнього середовища ПРООН Алла Тинкевич поінформувала  присутніх щодо діяльності Програм у напрямку поліпшення сервісного сектору холодоагентів, взаємодії  громадських організацій та науковців, зазначивши, що Академія – це платформа для об’єднання зусиль науковців, парламентаріїв та громадських організацій.
Голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, народний депутат України Олег Бондаренко у своєму виступі підкреслив, що реалізація вимог Монреальського Протоколу в галузях штучного холоду країни, - питання актуальне та потребує об’єднання зусиль. Він запевнив учасників наради, що комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування не буде осторонь щодо порушених  проблемних питань виконання Україною Монреальського протоколу про захист Озонового шару Землі.

   
Анонси
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
10.09.2024
Консультативний круглий стіл проводить: ДЗ “Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління” у партнерстві з: АТ “УКРЕКСІМБАНК” Фондом розвитку водоочисних технологій Корпорацією Енергоресурс-Інвест Фермерськими господарствами “ІМПЕРІЯ” за ...
26.06.2024
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: