UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИВ РІЧНУ НАЦІОНАЛЬНУ ПРОГРАМУ ПІД ЕГІДОЮ КОМІСІЇ УКРАЇНА-НАТО НА 2019 РІК

      До розроблення Річної національної програми Україна - НАТО на 2019 рік (РНП-2019) було залучено 84 структури: міністерства та відомства України, інші державні органи, різноманітні державні агенції та підприємства, освітні та наукові заклади, місцеві органи влади, а також органи судової влади.  Така кількість залучених фахівців свідчить про всеохоплюваність тих завдань, які ставить перед собою  держава. Вперше в історії України РНП стала програмою стратегічних реформ та інших заходів, необхідних для забезпечення ефективної, цілеспрямованої та системної підготовки України до членства в Альянсі. Основний акцент у програмі зроблений на досягненні відповідності критеріям членства в НАТО.
       Активну участь у розробленні РНП разом з фахівцями Мінприроди брали участь спеціалісти Центру європейської та євроатлантичної інтеграції Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Володимир Гандзюра та Сергій Погурельський, які є членами  Робочої групи з розроблення річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО.
       Варто зазначити, що Академія є одним з державних  науково-освітніх закладів, безпосередньо  відповідальним за виконання  заходів РНП на 2019 рік, зокрема: розроблення та впровадження системи екологічного управління згідно ДСТУ ISO 14001 у двох військових частинах Збройних Сил України, проведення за участю представників НАТО курсів підвищення  кваліфікації військових екологів та навчальних курсів з екологічної безпеки і стандартів НАТО у визначених військових частинах Збройних Сил України, розроблення із залученням фахівців НАТО інформаційних, освітніх та навчально-методичних видань, довідників у сфері та екологічної безпеки для військовослужбовців Збройних Сил України.
Програма затверджена 10 квітня, проте робота Центру європейської та євроатлантичної інтеграції ДЕА над її виконанням триває з початку року. Регулярними стали зустрічі Ректора ДЕА Олександра Бондаря та фахівців Центру з керівництвом Відділу екобезпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України, з начальником Управління НАТО Секретаріату Кабміну Олексієм Генчевим та іншими відповідальними за євроатлантичну інтеграцію України фахівцями.
     Водночас розпочалася робота над РНП Україна-НАТО-2020, в якій беруть участь фахівці Мінприроди та Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління. Контактною особою з РНП-2020 Заступником Міністра екології та природних ресурсів України Миколою Кузьо призначено директора Центру європейської та євроатлантичної інтеграції ДЕА Володимира Гандзюру.
 

Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: