UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Особливості публічного управління в умовах воєнного стану

Освітньо–наукові працівники Навчально-наукового інституту сталого розвитку територій Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління 25 жовтня 2023 року провели у форматі онлайн засідання «круглого столу» за темою: «Сучасні практики публічного управління земельними та водними ресурсами України». Розглядалися актуальні проблеми правової модернізації та впровадження європейських механізмів публічного управління та адміністрування, зокрема в сфері земельних і водних ресурсів України.

У заході брали участь понад 90 учасників – представники органів місцевого самоврядування міських, селищних та сільських рад, а також фахівці з практики та теорії публічного управління (державного управління та місцевого самоврядування), земельного права та питань водокористування тощо.

Завідувач кафедри публічного управління ДЕА Валерій Воротін, д.держ. упр., проф. виступив із доповіддю «Особливості публічного управління в умовах воєнного стану в Україні», у якій наголосив на необхідності розробки сучасних механізмів та інструментів управління й регулювання в означеній сфері суспільних відносин.

Активну професійну та конструктивну дискусію викликав виступ «Особливості застосування органами місцевого самоврядування земельного законодавства в умовах воєнного стану: законодавчі новели та проблемні питання правозастосування» (спікер – Даугуль В. Я., директор юридичного департаменту Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру).

Конструктивним та слушним був виступ «Основи кліматичної нейтральності та раціонального водокористування. Можливі управлінські рішення» (спікер – Костянтин Загороднюк , завідувач кафедри водних екосистем і біоресурсів ДЕА, к.мед.н.).

Під час обговорення питань порядку денного учасники засідання «круглого столу» висловили свої думки з обговорюваної проблематики, акцентуючи увагу на актуальності порушеної тематики, зазначаючи, що Навчально-науковий інститут сталого розвитку територій Академії має й в подальшому організовувати проведення таких заходів для представників органів місцевого самоврядування.


Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024