UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Міжнародний Форум зі сталого розвитку 2023

20-21 вересня у змішаному форматі відбувся International Sustainability Forum 2023 (Міжнародний форум зі сталого розвитку 2023), організований Асоціацією експертів зі сталого розвитку.

20 вересня 2023 року заходи форуму відбувалися у Києві, Україна, а 21 вересня – у Гаазі, Нідерланди.

Одним із питань на якому було загострено увагу учасників, була обов’язковість оцінки впливу на довкілля результатів імплементації кожного з проєктів відновлення України, окремо взятих об’єктів,  в тому числі і інфраструктурних, результати якої (ОВД) повинні бути відображені у бізнес плані проєкту, який подається на розгляд у банк або фінансову установу для кредитування його реалізатора. По своїй суті оцінка впливу на довкілля, яка має  бути зазначена у бізнес плані, повинна зводитися до трьох можливих варіантів:
  • Негативний вплив на довкілля;
  • Індиферентний вплив на довкілля;
  • Покращення стану довкілля.
У політики банків та фінансових установ, які будуть виділяти гроші на проєкти відновлення України вже зараз вводиться догма відхилення запитів на фінансування проєктів, за результатами імплементації яких передбачається негативний вплив на довкілля.

Заходи з відновлення та модернізації водопостачання та водовідведення територій, що постраждали внаслідок воєнних дій, які, як зазначає завідувач кафедри Водних екосистем і біоресурсів Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Загороднюк Костянтин Юрійович, мають індиферентний вплив на довкілля, або покращують його стан, частково описані у статті Бондаря О.І., Загороднюка К.Ю., Новікова М.Г. та ін. Про першочергові заходи з відновлення і модернізації систем водопостачання територій, що постраждали внаслідок воєнних дій (на прикладі ліквідації наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру на Каховській ГЕС)  - доступна в тому числі і за посиланням, а також будуть представлені у статті Бондаря О.І., Загороднюка К.Ю., Третьякова С.В. та ін. Основи водозабезпечення територій з дефіцитом водних ресурсів з урахування принципів раціонального природокористування (на прикладі Коблівської ОТГ), яку буде опубліковано у випуску 5 (50), 2023 науково-практичного журналу “Екологічні науки”.

Перегляд виступів основних спікерів першого дня Міжнародного форуму зі сталого розвитку 2023 доступний за посиланням.

Перегляд матеріалів другого дня  форуму - за посиланням.

Консолідація зусиль зацікавлених у відновленні України сторін  є основою для отримання необхідного фінансування, належного публічного управління та адміністрування, подальшого сталого розвитку нашої країни.
 
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: