UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Через 36 років Чорнобиль пережив другу катастрофу, - Держагентство з управління зоною відчуження

Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 36-та річниця аварії на ЧАЕС. І Чорнобиль встиг пережити другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками. На цьому наголосили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження.


"24 лютого 2022 року російські загарбники окупували зону відчуження та ЧАЕС. Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від мародерських та руйнівних дій. Вони вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення, електростанція 5 діб не отримувала зовнішнє живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива. Вони спотворили вулиці Чорнобиля, залишили вибухові снаряди та небезпечні пастки, розграбували офіси підприємств та автомобілі для перевезення РАВ", - розповіли в установі.

В Держагентстві кажуть - упевнені в тому, що Україна вдруге успішно подолає катастрофу, яка спричинена "наслідками  російської  окупації Чорнобильської зони. Відновлення вже почались".

Також в установі повідомили, що за 36 років від трагедії "досягнуто значних успіхів у реалізації міжнародних проектів із зняття ЧАЕС з експлуатації та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.

Це введення в експлуатацію нового безпечного конфайнменту над об’єктом "Укриття" та сховища відпрацьованого ядерного палива Чорнобильської АЕС. Також завершили будівництво та передали в експлуатацію об’єкти промислового комплексу поводження з твердими радіоактивними відходами і завод із переробки рідких радіоактивних відходів тощо.

Джерело: LB.UA
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: