UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

В Академії відбулася Всеукраїнска науково - практична конференція

27 лютого 2020 року у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління Міністерства енергетики  та захисту довкілля України за ініціативи ДЕА спільно з Міністерством освіти і науки України; Національною академією педагогічних наук України; Громадськю радою з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями  при Міністерстві освіти і науки України; Київською муніципальною академією музики ім. Р. М. Глієра; Всеукраїнською громадською організацією «Товариство «Знання» України»; Громадською спілкою «Всеукраїнський Собор»; Всеукраїнським благодійним фондом «Східноєвропейська гуманітарна місія»; Міжнародною громадською організацією «Всеукраїнська християнська служба» відбулася Всеукраїнска науково - практична конференція  «Виховання духовності особистості у контексті реалізації цілей сталого розвитку України». Мета конференції - пошук шляхів досягнення цілей сталого розвитку українського суспільства на основі актуалізації взаємозв’язку духовності, освіти й виховання; вироблення пропозицій щодо упровадження духовних та екологічних цінностей у педагогічний процес закладів освіти нашої держави.

У роботі форуму брали участь духовні лідери  та представники практично всіх релігійних конфесій України,  окремих громадських організацій,  працівники закладів освіти, науковці, ЗМІ (інформаційна підтримка заходу-Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ; науково- практичний журнал «Екологічні науки»; електронний науковий фаховий журнал «Імідж сучасного педагога»; науково-педагогічний журнал «Рідна школа»; Всеукраїнський громадсько - політичний тижневик «Освіта»; «Педагогічна газета» НАПН України; Всеукраїнська газета «Освіта і суспільство»; Всеукраїнська газета «Справи сімейні»: Світле Радіо «Еммануїл»). Вів конференцію ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар.  Відкриваючи конференцію він , зокрема, зазначив, що на   порядку денному зібрання надзвичайно важливі теми, що стосуються кожного і України в цілому – це бережливе ставлення до навколишнього природного середовища через призму духовносі у контексті сталого розвитку країни. У залі присутні представники і лідери різних конфесій, отже, церкви і релігії розуміють, що стан довкілля, екологічне майбутнє людства не залежить від конфесійної приналежності, а є спільною проблемою, – підкреслив учений. Він  також висловив упевненість, що розглянуті в дискусіях на  пленарному та секційних засіданнях пропозиції будуть прийняті учасниками форуму і  стануть важливим кроком на шляху розбудови екологічної свідомості в українському суспільстві.

Учасників конференції привітали музичною програмою вихованці Київської  муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра ((ректор Олександр Злотник, народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, профессор).

З првітаннями до учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції виступили духовні лідери релігійних конфесій (тексти привітань оприлюднені на веб – сайті Академії).  А Митрофорний протоієрей Віталій Данчак , секретар Митрополії Православної Церкви України по зв’язках з громадськістю, зачитавши привітання Митрополита Київського і всієі України Предстоятеля Православної церкви України Єпіфанія, у свому виступі наголосив, що такі зібрання необхідно організовувати щороку. І на черговому форумі, певною мірою, відзвітувати про зроблене, зазначивши, що науково – освітні працівники Академії, у межах своєї компетенції, вживають практичні заходи у розбудові духовно-екологічної свідомості в суспільстві. Таку думку висловлював і  Митрополит Київський і всієі України Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній під час відвідування  Академії у вересні 2019 року, - підкреслив виступаючий.

У рамках форуму відбулися: пленарне засідання – з доповідями виступили провідні науковці, освітяни, представники релігійних та громадських організацій; експертні дискусійні панелі - «Горизонт духовності виховання» одератор: Олена  Отич, проректор з інноваційного та технологічного розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, доктор педагогічних наук, професор ); «Роль інститутів громадянського суспільства у взаємодії соціуму і природи» одератор: Георгій  Фінін, перший проректор з науково-педагогічної роботи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, доктор фізико-математичних наук, профессор); секційні засідання - «Екологічні та духовні основи сталого розвитку українського суспільства у XXI столітті» (керівник: Ванда  Барановська директор Міжгалузевого координаційного центру з екологічної освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат економічних наук); «Соціально-філософський, мистецький та психолого-педагогічний дискурси взаємодії людини і природи» (керівники:Галина Сєрова директор Інформаційно-просвітницького Оргуського центру Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат педагогічних наук; Наталія  Пустовіт – завідувач кафедри методології освіти в інтересах сталого розвитку Міжгалузевого координаційного центру з екологічної освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат педагогічних наук; секретар: Анна Примакмолодший науковий співробітник Оргуського центру Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління).

      Матеріали конференції, тези виступів її учасниів будуть опубліковані в окремій збірці.

      Розглянувши питання порядку денного учасники заходу ухвалили відповідну резолюцію.

Програма Всеукраїнскої науково - практичної конференції: «Виховання духовності особистості у контексті реалізації цілей сталого розвитку України»






















Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: