UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

У Всесвітній День охорони довкілля в Академії відзначені переможці конкурсу відео-робіт «Життя без сміття»

Всесвітній день охорони довкілля відзначається щорічно 5 червня. Святкування цього Дня розраховане на те, щоб наголосити на людському факторі у питаннях охорони довкілля; дати народам світу змогу активно сприяти стійкому й справедливому розвитку,  розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних проблем є громади, а також підкреслити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було  безпечніше й благополучніше майбутнє.
Саме  цього дня було відзначено переможців конкурсу відео-робіт «Життя без сміття», що проводився Партнерською мережею «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні» за підтримки ПМГ ГЕФ з 15 листопада 2018 року до 20 квітня 2019 року. Мета конкурсу -  формування екологічно відповідальної культури поведінки дітей та молоді, привернення уваги до проблем накопичення відходів та підвищення рівня обізнаності з питань поводження з відходами.

На Конкурс було подано 62 роботи у чотирьох номінаціях із усіх куточків України.

05 червня 2019 року переможці конкурсу (1-2-3 місця) взяли участь у лабораторії успіху, під час якої мали можливість поспілкуватися з науковцями та експертами Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, представниками окремих профільних підрозділів Міністерства екології та природних ресурсів України, а також Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні». Діти продемонстрували також свої бліц-візитівки переможців Всеукраїнського конкурсу відео-робіт «Життя без сміття».

Учасники заходу відвідали Оргуський інформаційно-просвітницький  центр, завдяки діяльності якого забезпечується також інформаційно-комунікаційна можливість діалогу громадськості та державних органів влади у виробленні екологічно значущих рішень.

Школярі та їх вчителі відвідали Представництво ООН в Україні, де дізналися про Програму малих грантів Глобального екологічного фонду та Програму розвитку ООН тощо.

У заході брали участьректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, д.б.н., професор, член-кореспондент НААНУ, заслужений діяч науки і техніки України Олександр БОНДАР; заступник начальника Управління з питань оцінки впливу на довкілля та дозвільно-ліцензійної діяльності Міністерства екології і природних ресурсів України Сергій ЖУКАУСКАС; керівник секції екології Київського відділення Малої академії наук, д.б.н Володимир НАЗАРЕНКО; завідувачка кафедри екологічної безпеки Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, к.т.н, Ганна ВИГОВСЬКА; директор Міжгалузевого координаційного центру з екологічної освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, к.е.н. Ванда БАРАНОВСЬКА; завідувачка кафедри екології та екологічного контролю Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, д.б.н. Наталія РИЖЕНКО; директор Оргуського інформаційно-просвітницького центру, к.п.н. Галина СЄРОВА;  експерт проекту ПМГ ПРООН/ГЕФ, к.б.н. тренер Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку» Олена КОЗАК.

Учасники заходу відвідали Оргуський інформаційно - просвітницький  центр, завдяки діяльності якого забезпечується також інформаційно-комунікаційна можливість діалогу громадськості та державних органів влади у виробленні екологічно значущих рішень.

Школярі та їх вчителі побували у Представництві ООН в Україні, де дізналися про Програму малих грантів Глобального екологічного фонду та Програму розвитку ООН тощо.

Довідково: Конкурсні роботи розміщені на спеціально створеному сайті: https://wasteno.org.ua/, а інформація про переможців за посиланням: https://wasteno.org.ua/page/peremozhci або http://www.ecoosvita.org.ua/novyna/konkurs-videorobit-zhyttya-bez-smittya-zaversheno-vitayemo-peremozhciv







Галерея тут
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: