UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Підвищення кваліфікації військових екологів з екологічної безпеки та стандартів НАТО

05 - 08 листопада 2019 у м. Самбір, Львівської області на базі однієї  з військових частин  науковці- викладачі Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, зокрема, Володимир Гандзюра, Ганна Виговська, Леонід Горшков, Микола Мовчан, провели курси підвищення кваліфікації військових екологів з екологічної безпеки та стандартів НАТО. Навчання здійснено на виконання пунктів 294-295 заходів, спрямованих на досягнення пріоритетних завдань Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 р. (затверджено Указом Президента України від 10.04. 2019 р. №117/2019).
До навчання були залучені спеціалісти різних родів Збройних сил України: сухопутних військ, повітряних сил, військово-морських сил, сил спеціальних операцій, служб радіаційного, хімічного та біологічного (РХБ) захисту десантно-штурмових військ, управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України, розрахунково-аналітичного центру, військового інституту танкових військ науково-технічного університету “ХПІ”, а також представники апарату міністерства оборони, генерального штабу та інших підрозділів і служб ЗСУ.
На порядку денному заходу були розглянуті такі теми:
- Екологічні проблеми військового сектору та шляхи їх розв’язання в умовах євроатлантичної інтеграції України.
- Розроблення та імплементація стандартів НАТО з управління станом довкілля у військовому секторі.
- Загальна доктрина НАТО з охорони довкілля під час військових заходів НАТО (ДСТУ STANAG 7141:2019).
- Екологічна політика НАТО (МС 469).
- Навчання військових екологів згідно стандартів НАТО (МС 469, STANAG 7141 – завдання командирів у системі екологічного управління).
- Системи екологічного менеджменту у військовій діяльності НАТО (ДСТУ STANAG 2583:2019).
- Законодавче забезпечення сфери поводження з відходами та управління відходами на рівні підприємства.
- Досвід розроблення економічних та адміністративних стимулів до заохочення впровадження систем екологічного управління у Збройних Силах України, забезпечення екологічно безпечного природо-користування в ході оперативної та бойової підготовки під час проведення військових навчань і тренувань.
Учасники курсів взяли участь у засіданні «круглого столу», на якому відбулося конструктивне обговорення проблем екологічної галузі у військовому секторі та шляхи їх розв’язання.
По закінченні навчання слухачі курсів отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: