UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

16 вересня – Міжнародний день захисту озонового шару Землі.

Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління приєдналась до баготочисельних акцій  відзначення 32-ої річниці Міжнародного Дня захисту озонового шару проведенням запланованого інформаційно-просвітницького семінару для помічників народних депутатів Комітету Верховної Ради України з екологічної політики та природокористування та проведенням наради щодо визначення основних завдань та напрямів діяльності Українського озонового центру, створеного на базі академії за підтримки Програми розвитку ООН.






Матеріали Секретаріату Монреальського протоколу для відзначення Міжнародного Дня захисту озонового шару:
  1. Відеозвернення Виконавчого директора Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) Інгер Андерсен з нагоди відзначення 32-ої річниці Міжнародного Дня озонового шару, досягнутого значного прогресу у виконанні міжнародного договору та важливості подальшої консолідації зусиль у зменшенні використання речовин, що руйнують Озоновий шар (https://www.youtube.com/watch?v=W8fAfPJbAO4&feature=youtu.be ) :
«У 1987 році, підписуючи Монреальський протокол, нації домовились захистити озоновий шар. І наразі відбувається значний прогрес – використання 99% хімікатів, що шкодять озону, було обмежено, і наразі передбачається повернення стану озонового шару до рівня 1980-тих років вже до 2060-тих. Але незважаючи на позитивний результат, ми повинні уважно слідкувати за ситуацією, та моніторити дотримання протоколу. Зовсім скоро відбудеться Всесвітній Кліматичний Саміт ООН 2019, та потрібно не забувати, що Монреальський протокол, та Кігалійська поправка, зокрема, діє також на попередження зміні клімату, та тільки разом спільними зусиллями ми можемо зробити вклад в зменшення глобального потепління».
  1. Відео «Монреальський протокол: експертні панелі»
 «30 років тому вчені дізнались про величезну шкоду, що була нанесена озоновому шару, в результаті чого його значна частина була пошкоджена. Увесь світ почав роботу над його охороною, країни підписали Монреальський протокол, що контролює використання шкідливих для озону субстанцій. Протокол досяг чималого успіху, та став ефективним в збереженні озонового шару. Поза протоколом три панелі експертів працюють над науковими дослідженнями. Ці панелі забезпечують уряди країн технічною, науковою та екологічною інформацією, яка необхідна для якісних та своєчасних державних рішень. Понад 30 років вчені працюють над дослідженням речовин, що руйнують озон, та в результаті заборони фреонів та інших хімікатів озоновий шар починає відновлюватись. Але, звісно ж, історія ще не завершена, і ми повинні надалі спостерігати за речовинами в атмосфері, досліджувати їх вплив на озоновий шар та працювати на попередження зміні клімату.»
  1. Відео «Міжнародний день захисту озонового шару: 32 роки та подальше відновлення»
«Завдяки міжнародній співпраці озоновий шар починає відновлюватись. За 32 роки з дня підписання Монреальського протоколу чимало прогресу було зроблено, але нам потрібно залишатись уважними до можливих нелегальних джерел шкідливих для озону речовин. Гідрохлорфторвуглеводи (ГХФВ), що використовуються в холодильних пристроях та кондиціонерах повітря, є небезпечними парниковими газами. Все більше людей використовує холодильні пристрої, та розвиток хімічних речовин цієї галузі може привести до катастрофічних кліматичних наслідків. Саме тому в 2019 році вступила в дію остання поправка до протоколу - Кігалійська поправка, підписана в м. Кігалі (Руанда) про додаткові заходи та увагу до речовин, що руйнують озоновий шар. Якщо ми знову об’єднаємо наші зусилля щодо збереження озону та клімату, ми зможемо уникнути підвищення глобальної температури на 0.4 градуси за Цельсієм вже до кінця цього століття!»
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: