UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

На поверхні Сонця (про це пише Space.com.) утворилася величезна темна діра, яка вивергає потужні потоки надзвичайно швидкого випромінювання, відомого як сонячний вітер, прямо на Землю. За словами вчених, розмір та орієнтація тимчасового розриву, який ширший, ніж 60 Земель, є безпрецедентним на цій стадії сонячного циклу.

06.12.2023

За підсумками роботи науково-практичного online семінару “Епідемічно безпечне водопостачання та водовідведення в умовах надзвичайних ситуацій. Невідкладні протиепідемічні заходи та безхлорні технології при ліквідації епідемій вірусного гепатиту А”

10.11.2023
“Залізобетонний водогін діаметром 1200 мм - найбільший у Вінниці, той, з яким ми «гралися» три останніх дні, аби ліквідувати аварійний витік - «полетів» у новому місці. На жаль, без повного припинення водопостачання аварійні роботи не виконати ніяк (величезний діаметр, шалений тиск)” – цю інформацію 19 жовтня 2023 року оприлюднила у телеграм каналі “Вінницяоблводоканал” Оксана Поліщук.
А вже 31 жовтня 2023 року український аналітичний портал “Слово і діло” на своєму інтернет ресурсі розмістив наступну інформацію: “За результатами позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (засідання комісії від 30 жовтня 2023 року – примітка редактора ) спалах (вірусного гепатиту А (хвороби Боткіна, хвороби брудних рук, жовтухи – народні назви хвороби) у Вінниці та Вінницькій області – примітка редактора) визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. Тому в регіоні посилено протиепідемічні заходи”, – повідомив Ігор Кузін – головний державний санітарний лікар України від 2 червня 2021 року по теперішній час.
03.11.2023
Освітньо–наукові працівники Навчально-наукового інституту сталого розвитку територій Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління 25 жовтня 2023 року провели у форматі онлайн засідання «круглого столу» за темою: «Сучасні практики публічного управління земельними та водними ресурсами України». Розглядалися  актуальні проблеми правової модернізації та впровадження європейських механізмів публічного управління та адміністрування, зокрема в сфері земельних і водних ресурсів України.
27.10.2023
13 жовтня 2023 року у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління ректор Академії Олександр Бондар та президент благодійної організації HELP UAPT (Португалія) Роман Куртиш підписали Меморандум про співпрацю. Він передбачає встановлення партнерських відносин та розвиток довгострокового ефективного і взаємовигідного співробітництва.
13.10.2023
Ректор Академії Олександр Бондар брав участь у відкритті фахового заходу «Вода в промисловості та АПК в умовах війни та кліматичної кризи», організованого Професійною Асоціацією Екологів Світу та Геологічною Інвестиційною Групою. На відкритті заходу виступила член профільного комітету ВР України Олена Криворучкіна, перший заступник Міндовкілля Олександр Краснолуцький, заступник голови Держводагентства України Ігор Гопчак, голова департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний. У виступах посадовці зазначили критичний стан водних ресурсів в Україні внаслідок військової агресії рф, нестачу питної води в багатьох регіонах, проблеми з підземними водами.
27.09.2023
20-21 вересня у змішаному форматі відбувся International Sustainability Forum 2023 (Міжнародний форум зі сталого розвитку 2023), організований Асоціацією експертів зі сталого розвитку.

20 вересня 2023 року заходи форуму відбувалися у Києві, Україна, а 21 вересня – у Гаазі, Нідерланди.
22.09.2023

20 вересня ц.р. ректор  Державної екологічної  академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар провів ділову зустріч з директором Інституту археології НАН України Віктором Чабаєм. Під час дружньої розмови ректор Академії та очільник Інституту поінформували один одного про діяльність закладів у непростих умовах сьогодення, окреслили окремі питання взаємовигідної співпраці за  освітніми та науковими напрямками, зокрема, використання наукового потенціалу вчених у вивченні та розв’язанні екологічних проблем, що виникли внаслідок зруйнування російськими агресорами греблі Каховської ГЕС.

22.09.2023
Ректор  Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар та директорка  Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН  Раїса Вожегова, незважаючи на виклики, спричинені російсько – українською війною, 20 вересня 2023 року скріпили підписами угоду про поглиблення освітньо-наукової співпраці двох закладів на шляху розбудови екологічної сфери, підвищення кваліфікації профільних спеціалістів галузі.   Під час проведення заходу Олександр Бондар наголосив на актуальності обопільної співпраці за важливими для країни напрямками, зазначивши, що, приміром, « науковці Академії та інституту можуть докласти і свої зусилля для поліпшення навколишнього природного середовища, зокрема, проведення актуальних відповідних наукових досліджень з метою розв’язання екологічних проблем, викликаних руйнацією російськими військовими  Каховської ГЕС».
21.09.2023
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора України” (140 годин), а також«Курси підвищення кваліфікації сертифікованих екологічних аудиторів» (40 годин).
05.09.2023
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління запрошує на навчання до магістратури:
 
281 «Публічне управління та адміністрування»
Освітній ступінь Магістр (професійне спрямування)
Форма навчання Заочна
термін навчання 1,5 року
Вартість навчання – 20 000 грн. за рік
05.09.2023

ВСТУП ДО АСПІРАНТУРИ зі спеціальностей
101 – Екологія
183 – Технології захисту навколишнього середовища
051 – Економіка (спеціалізація – економіка  природокористування та охорони навколишнього середовища)
з відривом та без відриву від виробництва.

04.09.2023
31 серпня ректор Академії Олександр Бондар провів робочу зустріч з заступником голови Київської обласної державної адміністрації Лесею Карнаух. Під час зустрічі було обговорено напрямки співпраці, зокрема, питання розвитку рекреаційно-реабілітаційних центрів в національних природних парках для відновлення військових, здійснення науково-методичної підтримки в окремих питаннях державного управління природоохоронною галуззю тощо. В обговоренні планів співпраці брав участь проректор з інноваційного і технологічного розвитку Ігор Іваненко.
31.08.2023
Від імені колективу Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління вітаю з Днем Незалежності України!
Нехай свобода мислити і діяти буде вашою перевагою. Бажаю відчувати її в роботі, у відносинах і в житті. Процвітання вам, вашій родині і країні! Бажаю здоров’я, добробуту, творчого натхнення і плідної праці на благо України.  Віримо в нашу перемогу, в наших воїнів, в силу нашого духу! 

Ректор Державної екологічної  академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар
23.08.2023
У 2023 році Україна вдруге відзначає своє державне свято - День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.
28.07.2023
Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: