UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи
Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» створила координаційний штаб з гуманітарних питань. Його  очолив  Президент асоціації Сергій Чернов. Першим заступником керівника призначено Юрія Андрійчука, заступником керівника координаційного штабу УАРОР Олександра Бондаря.
19.03.2022
14  березня 2022 року Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект  № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Президент пропонує продовжити дію воєнного стану в Україні на 30 днів, а саме продовжити дію воєнного стану в Україні ще на 30 діб починаючи з 05години 30 хвилин  26 березня 2022 року , тобто майже до кінця квітня.
 
Тому в умовах дії воєнного стану:
якщо Роботодавець не зміг опрацювати листок тимчасової непрацездатності та подати за ними заяву-розрахунок у зв’язку із бойовими діями за місцем їх розташування, то Працівник може самостійно звернутись до Фонду соціального страхування України для отримання лікарняних і декретних допомог.
16.03.2022
СТОСУЄТЬСЯ ВСІХ МЕШКАНЦІВ ПЛАНЕТИ ЗЕМЛЯ
НІ – ЯДЕРНИМ ЗАГРОЗАМ УКРАЇНИ!

Світовий досвід свідчить про очевидність руйнівного впливу ядерної зброї на навколишнє природне середовище. Порушення норм ядерної безпеки стає найсерйознішою загрозою для здоров'я та виживання представників земної цивілізації у планетарному масштабі. Це засвідчують не лише дослідження вчених усього світу, а й оцінки наслідків попередніх військових радіоактивних руйнувань у м. Хіросіма та Нагасакі (Японія) та значні регіональні викиди радіоактивних речовин у результаті аварій на Чорнобильській та Фукусімській АЕС.
10.03.2022
9 березня - день народження Тараса Шевченка, генія та символа нашої нації. Його шляхетне поетичне слово говорило про соціальне пекло низів суспільства, це був перший такий голос у Європі. Він той, хто зумів об’єднати і низи, і верхи в одну спільноту, той, хто надав імпульс процесу націотворення.
​На чотирнадцятий день підлої, підступної, безглуздої війни українці згуртувалися, як ніколи за часів незалежності. Ми об’єднані, ми сильні, ми рішучі, ми сповнені волею до перемоги, ми пишаємося нашими захисниками.
09.03.2022

"Закликаємо всіх громадян вжити заходів зі світломаскування власних домівок. 

Так житлові будинки стануть непомітними для ворога у темну пору доби".

09.03.2022
Чіткі та оперативні дії допоможуть звести до мінімуму рівень шкоди. Як діяти під час пожежі — підкаже інструкція.
07.03.2022
23.02.2022 здобувачі другого (магістерського) рівня, що навчаються на ОПП "Екологія та управління природними ресурсами" (група 6), успішно склали кваліфікаційний екзамен з екології. Головувала Волошина Наталія Олексіївна, доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри екології  Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. 
23.02.2022
Згідно Указу Президента № 53/2022 сьогодні в Україні вперше відзначають День єднання.

День єднання несе собою важливу мету: показати, що українці єдина нація, яка любить свою Батьківщину та рідні землі.
 
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління долучилася до урочистих заходів з нагоди Дня єднання:
  • було піднято Державний Прапор України;
  • о 10:00 відбулося виконання Державного Гімну України співробітниками Академії.
16.02.2022
Сьогодні відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь.

У 1971 році у місті Рамсар (Іран) світовою спільнотою була ухвалена Конвенція з водно-болотних угідь (Конвенція з водно-болотних угідь міжнародного значення, як середовища перебування водоплавних птахів).

Початкова мета схвалення Конвенції– зберігання водно-болотних угідь як середовища для водоплавних птахів. В подальшому її було розширено, й на сьогодні вона охоплює всі аспекти збереження и збалансованого використання водно-болотних екосистем.

А з 1997 року започатковано відзначення Дня водно-болотних угідь задля привернення уваги до важливості водно-болотних екосистем для людей. Примітно, що кожного року це свято відзначається під новим девізом, який щоразу підкреслює певні властивості та напрямки значення водно-болотних угідь, як зокрема для людства, так і для екосистем у цілому.

 

02.02.2022
  28 січня 2022 року ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар  провів робочу зустріч з Володимиром Костеріним - головою Міжнародного фонду “Скорочення ризиків” (Risk Reduction Foundation, Швейцарія),  радником Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ). Під час розмови  були розглянуті  питання співпраці та  її поглиблення. 
28.01.2022
Один із найбільших у світі айсбергів А68 щоденно скидав у океан понад 1,5 млрд тон прісної води. Проте у 2021 році він розтанув. Вчені світу намагаються визначити рівень впливу A68 на навколишнє природне середовище. Так,  науковці  університету Лідса, ознайомившись із даними супутників, щоб оцінити, як змінювався розмір айсберга, коли він рухався на північ від Білого континенту через Південний океан і вгору до Південної Атлантики,  визначили швидкості танення льодовика протягом трьох з половиною років його існування.
24.01.2022
   Наразі у Верховній Раді України зареєстровано два проєкти Законів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання застосування екологічних марковань і декларацій»:
реєстр. № 6446 від 17.12.2021, внесений народним депутатом України Маріковським О.В. та інш. та
альтернативний реєстр. № 6446-1 від 04.01.2022, внесений народними депутатами України Соломчуком Д.В., Вацаком Г.А.
   ДЗ «Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління» з 2005 року виконує функції секретаріату національного технічного комітету стандартизації ТК 82 «Охорона довкілля»
 згідно Закону України «Про стандартизацію», зокрема за сферою стандартизації – Екологічне марковання.
   За результатами фахової експертної оцінки надаємо висновки і рекомендації з метою усунення плутанини на основі помилкових тверджень авторів проекту Закону № 6446-1 у тексті проекту Закону, пояснювальної записки до нього та інформаційних повідомлень.
18.01.2022
   13 січня 2022 року американська важка ракета-носій Falcon 9 стартувала до космічного простору. Ракета мала вивести на орбіту 105 малих космічних апаратів майже 30 операторів із двох десятків країн світу. Вага кожного не перевищує 200 кг. Вартість запуску для одного міні супутника становить $1 млн. Запуск у рамках місії Transporter 3 було здійснено о 10:25 за часом Східного узбережжя США із 40-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал (Флорида). Приблизно через півтори години після запуску їх було виведено на сонячно-синхронну орбіту.За повідомленням Державного космічного агентства України, Falcon 9 вивела у космос також український супутник "Січ-2-30"- модифікований варіант супутника «Січ-2». Його загальна маса 170 кг плюс 40 кг корисного навантаження. Висота польоту супутника на круговій сонячно-синхронній орбіті – 663-682 кілометри.
14.01.2022

   Редколегія наукового видання «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА» інформує про подовження подання матеріалів до публікації перших двох випусків заснованого наукового видання (№ реєстрації 24702-14642Р, серія КВ). Державною екологічною Академією післядипломної освіти та управління (надалі ДЕА), зважаючи на сучасні глобальні виклики та динаміку процесів щодо запровадження зеленого курсу України, як науково-освітня організація в системі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, що займає активну позицію та очолює наукові дослідження з проблем імплементації європейської моделі «зеленої» економіки засновником цього видання.

13.01.2022
   Проблеми надання різних фінансових гарантій, у тому числі страхового покриття щодо заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, особливо активно стали розвиватися на Заході з середини 50-х років минулого століття. В цей час почало інтенсивно формуватися екологічне законодавство європейських держав щодо страхування цивільно-правової відповідальності власників потенційно небезпечних об'єктів у зв'язку з необхідністю відшкодування збитків третім особам, обумовлених технологічною аварією або катастрофою.
   Екологічне страхування слід розглядати як елемент системи управління екологічною безпекою. Остання може бути змодельована як сукупність юридичних і економічних механізмів, спрямованих на зниження ймовірності виникнення аварій або техногенної катастрофи до прийнятного для суспільства рівня, а в разі виникнення такої аварії - забезпечити захист, локалізувати наслідки аварії, а також відшкодувати збитки, завдані населенню, суспільству та навколишньому середовищу.
31.12.2021
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: