UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи
Завдання науки - служити на благо людства, об'єднувати людей у їхньому прагненні зробити світ ліпшим. Щоб вшанувати працю вчених і наукових співробітників, в Україні Указом Президента Леоніда Кучми в 1997 році був заснований День науки. Щорічно це свято відзначається у третю суботу травня.
21.05.2022
Повідомляємо, що з технічних причин дата проведення вебінару до Днів Європи в Україні (19 травня 2022 р.) переноситься. Захід буде проведено 3 червня 2022 р. у рамках пленарного засідання міжнародної науково-практичної конференції «СТРАТЕГІЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ ЗА УМОВ ВОЄННОГО ЧАСУ». Слідкуйте за інформацією на сайті.

З повагою,
Організаційний комітет
18.05.2022
Перебіг останніх подій з усією очевидністю доводить беззаперечну цінність демократичних принципів, на основі яких існує весь цивілізований світ, тому євроінтеграційний поступ України набуває пріоритетного статусу для повоєнної відбудови і подальшого розвитку нашої держави.
17.05.2022
Навколишнє природне середовище тимчасово окупованої Херсонської області рашисти знищують не лише зброєю, а й вогнем – нині горить унікальна заповідна Кінбурнська коса. Російські окупанти не докладають навіть мінімальних зусиль для усунення пожежі. Не дозволяють це зробити ні місцевим вогнеборцям, ні мешканцям прилеглих населених пунктів.
13.05.2022
Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 36-та річниця аварії на ЧАЕС. І Чорнобиль встиг пережити другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками. На цьому наголосили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження.
26.04.2022
Міжнародний науково-експертний центр моніторингу наслідків військових збройних конфліктів долучився до організації доставки гуманітарної допомоги з прикордонного регіону Буковини для потреб Митрополії Православної Церкви України у воєнний час, надавши транспорт та топливо. Вантаж було зібрано волонтерами Італії.
17.04.2022
Шановні колеги!
Сьогодні, 15 квітня, відзначається Міжнародний день екологічних знань. Це свято було засноване 30 років назад, у 1992 році: на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро обговорювались проблеми навколишнього середовища, де було підкреслено велике значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії сталого розвитку людства. Екологічна освіта та просвіта отримали міжнародне визнання як найважливіші засоби вирішення проблем охорони природи.
15.04.2022
13 квітня реалізовано ініціативу Української асоціації районних та обласних рад щодо створення «Міжнародного науково-експертного центру моніторингу наслідків військових збройних конфліктів». За участі представників Асоціації відбулися установчі збори Центру, до яких долучились представники провідних наукових установ в сфері екології, громадськість, міжнародні партнери та донори. Очільником Центру обрано ректора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександра Бондаря.
14.04.2022
12 квітня 2022 року зимівники 26-ї УАЕ, які впродовж року працювали в Антарктиці, вирушили додому,- про це повідомив Національний антарктичний науковий центр. Разом з ними до України прямує сезонний загін, котрий виконував відповідні роботи та наукові дослідження під час антарктичного літа. Попри російсько-українську війну на терені України та  складну логістику в світі,  на що істотно вплинула   епідемія COVID-19, на українській антарктичній станції "Академік Вернадський" відбулася перезмінка українських антарктичних експедицій.
13.04.2022
12 квітня директорка центру діджиталізації Марина Горобей виступила на 24-й сесії Робочої групи з моніторингу та оцінки навколишнього середовища в ООН у Женеві та акцентувала увагу на екологічних загрозах внаслідок війни проти України.

Вона запропонувала об'єднати зусилля Державної екологічної академії та міжнародної спільноти в організації та здійсненні заходів, спрямованих на припинення діяльності, особливо військової, що загрожує екологічній безпеці, біорізноманіттю, здоров'ю людей.
13.04.2022
У місті Рубіжне Луганської області  у результаті військової атаки РФ відбувся вибух цистерни з азотною кислотою.Азотна кислота (HNO₃) – безбарвна або жовта рідина з різким запахом, є надзвичайно агресивною неорганічною кислотою. При контакті концентрованої азотної кислоти з горючими матеріалами підвищується небезпека пожежі та вибуху. HNO₃ може диміти на повітрі, утворюючи дим від білого та жовтого до червоного кольору.
07.04.2022
24 березня 2022 в Україні набирав чинності спеціальний закон, який регулює трудові відносини в Україні на період дії правового режиму воєнного стану. Новий закон вносить суттєві зміни у чинне законодавство про працю.
05.04.2022
Галузевим начальним центром з питань охорони праці  Державної  екологічної академії післядипломної освіти та управління підготовлено курс лекцій «Запобігання  ризиків  життєдіяльності в умовах мінної небезпеки». Навчання ризикам, це суттєвий компонент протимінної діяльності. Метою проведення навчання  є зменшення ризику до такого рівня, щоб забезпечити сприятливе  середовище для  економічного  та соціального розвитку. Інформування про мінну небезпеку  є невід’ємною частиною планування та провадження протимінної діяльності.
05.04.2022
1 квітня в Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління відбулася робоча зустріч ректора Академії Олександра Бондаря з головою Державного космічного агентства України Володимиром Тафтаєм.
01.04.2022
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: