UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Затверджено структуру Національної комісії з радіаційного захисту населення України, заступників Голови НКРЗУ та вченого секретаря

   1 липня 2020 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з екологічної політики та природокористування у форматі відеоконференції. Серед інших питань порядку денного було розглянуто й питання « Про затвердження структури Національної комісії з радіаційного захисту населення України, заступників Голови НКРЗУ та вченого секретаря».
   Головою НКРЗУ, народним депутатом України, академіком НАНУ Копиленком О.Л. подано на розгляд Комітету (листом від 18.06.2020 № 2-1/81)  структуру НКРЗУ, кандидатури заступників Голови НКРЗУ та вченого секретаря НКРЗУ, а саме:

на посади заступників Голови НКРЗУ – Базику Димитрія Анатолійовича, члена НКРЗУ, академіка Національної академії медичних наук України, генерального директора Державної установи «Національний науковий центр радіаційної медицини Національної академії медичних наук України», д.м.н, проф. та Чехуна Василя Федоровича, члена НКРЗУ, академіка Національної академії наук України, директора Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології імені Р.Є. Кавецького Національної академії наук України, д.м.н., проф.;
на посаду вченого секретаря НКРЗУ – Бондаря Олександра Івановича, члена НКРЗУ, член-кореспондента Національної академії аграрних наук України, ректора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, д.б.н., проф.

З огляду на зазначене, Комітет вирішив:
  1. Затвердити структуру Національної комісії з радіаційного захисту населення України. 
  2. Затвердити на посади заступників Голови НКРЗУ – Базику Димитрія Анатолійовича, члена НКРЗУ, академіка Національної академії медичних наук України, генерального директора Державної установи «Національний науковий центр радіаційної медицини Національної академії медичних наук України», д.м.н, проф. та Чехуна Василя Федоровича, члена НКРЗУ, академіка Національної академії наук України, директора Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології імені Р.Є. Кавецького Національної академії наук України, д.м.н., проф.
  3. Затвердити на посаду вченого секретаря НКРЗУ – Бондаря Олександра Івановича, члена НКРЗУ, член-кореспондента Національної академії аграрних наук України, ректора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, д.б.н., проф.
   Довідково. Національна комісія з радіаційного захисту населення України (далі – НКРЗУ) створена згідно з Постановою Верховної Ради Української РСР від 01.08.1990 р. № 95-ХІІ «Про невідкладні заходи щодо захисту громадян України від наслідків Чорнобильської катастрофи» відповідно до Декларації про державний суверенітет України від 16.07.1990 р. № 55-XII, розділом VII «Екологічна безпека» якої передбачається, що Україна має свою національну комісію радіаційного захисту населення.
   Положення про Національну комісію з радіаційного захисту населення України (далі – НКРЗУ) затверджене Постановою Верховної Ради України від 06.10.2009 р. № 1630-VI «Про затвердження Положення про Національну комісію з радіаційного захисту населення України». 
   Згідно з Положенням про НКРЗУ її діяльність спрямована на визначення загальних принципів та критеріїв протирадіаційного захисту життя і здоров'я людини від негативного впливу іонізуючих випромінювань, розроблення основних концепцій, принципів, норм, правил, стандартів та заходів протирадіаційного захисту людини, а також рекомендацій щодо зменшення впливу радіаційного фактору, економічних і соціальних наслідків дії іонізуючого випромінювання.
   Згідно з пунктом 3 розділу ІІІ Положення про НКРЗУ Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування затверджуються заступник та вчений секретар НКРЗУ з членів НКРЗУ за поданням Голови НКРЗУ.
   Згідно з пунктом 7 розділу ІІІ Положення про НКРЗУ структура НКРЗУ затверджується Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування за поданням Голови НКРЗУ.
   20 грудня 2019 року Верховна Рада України Постановою № 426-IX затвердила Голову та оновлений склад Національної комісії з радіаційного захисту населення України. 
Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: