UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Засідання наглядової ради

9 липня 2018 року відбулося засідання Наглядової ради Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління. У його роботі брали участь члени Наглядової ради, а також Народний депутат Верховної Ради України Юлій Мамчур та президент Малої академії наук України Станіслав Довгий.

На порядку денному засідання були розглянуті такі питання: перспективи розвитку Академії на 2018-2019 навчальні роки; розгляд проекту Концепції діяльності та розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління на період до 2020 року.


Вів засідання голова Наглядової ради Сергій Поляков.

Із звітом  діяльності Держаної екологічної  академії післядипломної освіти та управління за шість місяців  2018 року виступив ректор Академії Олександр Бондар. Окреслюючи роботу ДЕА за перше півріччя ц.р., він, зокрема, зазначив, що на сьогодні Академія структурно вибудована: має 12 кафедр, 2 науково – навчальних інститути, 7 профільних центрів, при Академії діють дві спеціалізовані вчені ради для захисту кандидатських дисертацій:
- 26.880.02 з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата біологчних наук за спеціальністю 03.00.16 - екологія (біологічні науки);
- 26.880.01 з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) технічних наук за спеціальністю 21.06.01 - екологічна безпека (технічні науки).
У штаті Академії - 147 працівників. Такий науково - освітній потенціал і дозволяє успішно виконувати покладені на навчальний заклад завдання, прогнозувати й формувати плани на майбутнє. Тому дуже важливо, щоб екологічно - освітянські напрямки
(Донбас, водні ресурсі, Чорнобильська зона відчуження, Євроатлантична інтеграція та ін.) були у сконцентровані сфері діяльності Академії. Приміром, одним із вагомих здобутків Академії у 2017 році стало придбання необхідного обладнання для вирішення комплексного завдання щодо формування відповідної бази даних природно - заповідного фонду України. Експериментально технології будуть випробувані цього року в Одеській, Івано – Франківській та  Хмельницькій областях. Проте, важливим фактором у цьому напрямку діяльності має стати тісна співпраця Академії із Державним космічним агентством України, - наголосив ректор.

В обговоренні питань порядку денного засідання Наглядової ради взяли участь: заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш,  заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, Голова підкомітету з питань доходів державного бюджетного Комітету Верховної ради України з питань бюджету Павло Унгурян, керівник секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Борисюк, Народний депутат Верховної Ради України Юлій Мамчур, президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, заступник голови Державної екологічної інспекії України Віктор Канцурак та інші.

Члени Наглядової ради ознайомилися з роботою Центру екології та природокористування, заповідної справи та землеустрою Академії. Директор Центру Петро Мелєхін поінформував їх із діяльністю та перспективами розвитку підрозділу ДЕА.

Цього ж дня в Академії був підписаний Меморандум про співпрацю Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління з Державним космічним агентством України.

  
  
  
 
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: