UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Засідання « круглого столу» з водних проблем Києва

31 жовтня 2018 року в  Орхуському інформаційно- просвітницькому центрі за ініціативи  кафедри водних ресурсів Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління відбулося засідання науково-практичного «круглого столу»  за темою: «Відтворення водних об’єктів міста Києва». У його роботі брали участь науковці Академії та інших наукових закладів та установ, вишів м. Києва, представники профільних підрозділів Мінприроди, громадських екологічних організацій,  КП    « Плесо», депутати Київської міської ради, ЗМІ.

З вітальним словом до учасників засідання «КС»  виступив ректор Академії Олександр Бондар. Він, зокрема, зазначив, що на сьогодні природно - заповідний фонд Києва майже беззахисний від багатьох чинників, особливо, від неконтрольованої  забудови . Річки Києва мають бути під особливим контролем.  Але якщо ми будемо займатися , приміром, лише однією рікою, а не комплексно, то успіху не буде. У цьому напрямку  необхідне  здійснення  відповідного моніторингу стану водойм Києва зі складовою науки й освіти. Проте, і це- головне, вжиття ефективних заходів. Наприклад, У Європі 5 відсотків займає моніторинг, а все інше – заходи щодо поліпшення стану річок. Вода в столиці України має бути чистою, отже, на часі -  прийняття стратегії з водних ресурсів Києва.

В обговоренні питання порядку денного «круглого столу» з презентаціями виступили: Томільцева А.І., зав . кафедри ДЕА (« До питання актуальності розробки методики упорядкування водоохоронних зон міських водойм»); Гінзула М.Я., начальник служби екологічного нагляду на землях водного фонду ( «Відтворення водних об’єктів міста Києва»); Зуб Л.М., зав. лабораторією Інституту еволюційної екології ( «Наукові основи охорони водних, коловодних  екосистем мегаполісу»); Соковніна Н.Х., зав.  відділом ДП НДПІ містобудування ( «До питання вирішення проблем малих річок у містобудівній документації»); Томченко О.В., учений секретар Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі («Приклади вирішення гідро-екологічних завдань на основі аерокосмічної інформації»); Кузьмінський В.О., доцент кафедри екології та землекористування ДЕА («Результати рекогносцирувальних обстежень струмка « Курячий брід»  у м. Києві»); Лапшин Ю.С., проф. кафедри водних ресурсів ДЕА («Європейський досвід з підтримання нормативної якості води міських водойм та необхідність впровадження його в Україні»); Кравченко Б.М., доцент кафедри водних ресурсів ДЕА  («До питання впровадження аерофотозйомки для дослідження міських водойм»). З інформацією також  виступили директор КП «Плесо» Осипенко О.М. і   депутат Київської міської ради Ганна Сендалова.

 Учасники заходу переглянули  просвітницько - документальний фільм « Біота водойм України», підготовлений Михайленко Л.Є., професором кафедри водних ресурсів ДЕА.

Розглянувши питання порядку денного «КС» його учасники схвалили  відповідне рішення.

 Вів засідання « круглого столу» Микола Мовчан, проректор з інноваційного та технологічного розвитку ДЕА.















Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: