UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

З Днем працівника природно-заповідної справи!

   Сьогодні Україна відзначає День працівників природно-заповідної справи. Це професійне свято фахівців-екологів, які щодня стоять на варті збереження і відтворення унікальних природних територій України. У нашій країні - 49 національних природних парків, 5 біосферних заповідників, 19 природних заповідників, 3167 заказників, 3441 пам’ятка природи, 81 регіональний ландшафтний парк, 812 заповідних урочищ, 28 ботанічних садів, 13 зоологічних парків, 57 дендропарків та 572 парки-пам‘ятки садово-паркового мистецтва.  Вони - національна гордість, і найцінніше багатство українського народу. 271 український об'єкт був включений до Смарагдової мережі Європи, 9 нових ділянок пралісів увійшли до складу Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО, а водно-болотні угіддя міжнародного значення поповнилися 6 українськими об’єктами.  Завдяки зусиллям  природоохоронців, науково-освітніх працівників, у тому числі й Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління,  в останні роки відбуваються позитивні зміни в природо-заповідній політиці нашої держави. Удосконалюється природоохоронне законодавство, поліпшується еколого-просвітницька робота в суспільстві. На сьогодні головне завдання - щоб кожен українець усвідомив, що ми всі зобов’язані зберегти в первозданному вигляді унікальні куточки дикої природи наступним поколінням.
   З метою підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, не байдужих людей до сьогодення та майбуття стану нашої природи, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, 18-го серпня 2009-го року Президентом України, згідно з  Указом № 629/2009, встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, який тепер щорічно відзначається 7 липня.

   Вітаємо всіх зі святом працівника природно-заповідної справи! Бажаємо  всіляких гараздів і вагомих успіхів!
Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: