UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

В Київському міському саду висадили Алею Миру

21 квітня 2018 року у  Всеукраїнський день довкілля в Україні,  вже вчетверте, стартувала  екологічна  акція  «Посади дерево миру».
Міністр екології та  природних ресурсів Остап Семерак  разом із Міністром освіти і науки Лілією Гриневич, народними депутатами та представниками більшості релігійних конфесій України  висадили Алею миру в Київському міському саду.
За словами Остапа  Семерака, за  два роки на Алеях миру по всій території України  було  висаджено близько 10 тисяч дерев різної породи. Алеї з’явилися у   Вишгороді, Каневі,  Маріїнському парку Києва та навіть у  Бахмуті та  Авдіївці та ще 100 інших містах і селах України.
«Дуже приємно, що  розпочату нами добру справу українці, які проживають у різних куточках  України, підтримують. Цим символічним кроком ми  привертаємо увагу суспільства  до проблем української природи, до шкоди, завданої довкіллю  війною на Сході. Це протест війні.  Ми об’єднали  зусилля  влади і  церковнослужителів заради доброї справи в ім’я майбутнього нашої  країни. «Дерева миру» нині озеленюють території церков, національних  парків та  шкільні подвір’я по всій території України. Відтепер і  Київський міський сад прикрашатимуть катальпи, магнолії та липи, які, до  речі, чудово очищують повітря від газів, поглинаючи їх та виділяючи  необхідний нам кисень», - сказав Остап Семерак.
Міністр екології та  природних ресурсів України подякував  Українській  православній  церкві Київського патріархату, Українській греко-католицькій церкві та Духовному управлінню мусульман України,  Держекоінспекції,  Держводагентству та ДАЗВ за підтримку і пропагування цієї ініціативи та   закликав всіх українців бути активними і також підтримати  акцію.
«Висадка Алеї  миру  - це унікальна можливість для кожного українця долучитися до  озеленення  в різних куточках нашої країни та  порятунку природи.  Приєднуйтеся», - сказав він.
В свою чергу Міністр освіти та науки Лілія Гриневич відзначила важливість акції.
«Я переконана, що акція  «Посади дерево миру»  дуже важлива, адже вона привертає увагу до  того, що ні добро, ні мир, ні краса не з’являються на порожньому місці. І  я б хотіла подякувати кожному, хто сьогодні робить бодай трохи більше,  ніж від нього вимагають, аби зробити життя навкруги кращим. І не так  важливо, чи ви волонтер, чи ви сортуєте сміття, чи допомагаєте дітям.  Важливо, що ви є джерелом змін, радості і добра. І це те, чому ми  прагнемо навчити наших дітей через Нову українську школу. Навчити їх  бути справжніми громадянами, бути екологічно грамотними, мати емпатію до  ближніх і світу навколо. Звісно, одна ця алея не зможе вирішити всі  екологічні проблеми. Однак ця акція проходитиме по всій Україні, і якщо  хоча б кожен восьмий вирішив висадити дерево, наступного дня у нашій  країні було б на 5 з чвертю мільйона дерев більше, ніж до цього», - сказала Міністр освіти і науки  Лілія Гриневич.
Під час заходу   відбувся спільний молебень до  Бога Творця представників Української  греко-католицької церкви та Української православної церкви Київського патріархату.
Благочинний  Свято-Михайлівського Золотоверхого собору Української православної  церкви  Київського  патріархату Архімандрит Лаврентій відзначив, що Бог  творить, і людина, в міру сил і можливостей,  сама стає творцем.
«Кращого образу, ніж  висаджене людиною дерево, зрощене Богом, залишене для  майбутніх  поколінь, немає. Бажаю всім чіткого усвідомлення нашої відповідальності   за землю, на  якій ми живемо.  Докладімо ж свої молитви, свої щирі  наміри сердечні  заради розпочатої сьогодні цієї  благородної справи», -  сказав Архімандрит Лаврентій.
Варто відзначити, що акція була започаткована в 2016 році за ініціативи Української греко-католицької церкви і підтримана Міністерством екології та  природних ресурсів.
«Озеленюючи Україну, ми  робимо добро, а це найкращий протест злу на землі. Кожен християнин - це жива ікона Бога,  і  шануючи Бога, дбаючи про екологію душ, ми маємо не  забувати про збереження довкілля. Хто має  природу в душі, той ніколи не  зробить зла, і до живої природи буде ставитися  відповідально», -   підкреслив єпископ-помічник Київської Архиєпархії Української  греко-католицької церкви Владика Йосиф Мілян.
Вже вдруге в акції взяли учать представники Духовного управління мусульман України.
«Сьогодні люди різних  культур і національностей  об’єдналися  заради  підтримки  природи   навколо нас.  Висаджування «дерев миру» має велике  виховне значення, адже  цим самим ми показуємо нашим дітям, як  потрібно бути патріотами нашої  землі», - сказав  заступник  Верховного Муфтія України Рустам Гафурі.


Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: