UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

В Академії відбулося випробування у тестовому режимі програмного комплексу для відображення геопросторових даних

На сьогодні одним із найважливіших завдань заповідної справи є збереження цінних природних комплексів. Проте його виконання ускладнюється за відсутності чіткого визначення меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду на сучасних високоточних картографічних матеріалах. Така інформація необхідна для відображення згаданих даних у комплексі з інформацією державного земельного кадастру та можливістю їхнього цифрового суміщення й онлайн-перегляду на фоні актуальних космічних або аерофотознімків як на геопорталах Мінприроди, департаментів екології та природно-заповідного фонду ОДА, так і в якості окремого інформаційного шару на публічній кадастровій карті Держгеокадастру України. Це завдання можна виконати лише за умови запровадження  відповідного механізму ведення  геоінформаційної системи територій та об'єктів природно-заповідного фонду України. 
Керуючись вимогами Закону України «Про природно-заповідний фонд», п.п.2 п.10 Постанови Кабінету Міністрів України № 483 від 03.06.2013р. Центром екології природокористування, заповідної справи та землеустрою ДЕА розроблена  геоінформаційна система (ГІС) територій та об’єктів природно-заповідного фонду України.      
З 1 липня 2019 року наказом ДЕА № 491/1-0 від 02 травня 2019 року в Академії введено в експлуатацію програмний комплекс ArgGis, ArgGis  for Server (GIS PZF UKRAINE DEA 2019).
Для безпосереднього відображення геопросторових даних інформаційної системи створена цифрова векторна модель територій та об’єктів природно-заповідного фонду, функціональних зон у системі координат  УСК-2000 у форматах shp-файлів у програмному комплексі ArgGis ,  ArgGis  for Server, а також картографічного редактора Digitals.
6 серпня 2019 року в Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління за участі ректора Академії Олександра Бондаря, проректора з науково-педагогічної роботи Академії Георгія Фініна, науковців ДЕА, профільних спеціалістів Мінприроди, а також представників підприємств - розробників технічного забезпечення та обслуговування, зацікавлених організацій, зокрема, ПрАТ «ECOMMCo»,   «ESRI Ukraine»; ДП «Українське державне аерогеодезичне підприємство»; Держгеокадастру України; ТОВ «Аналітика», (м. Вінниця); ТОВ «Експертцентр» (м.Біла Церква) відбулося тестування інформаційного ресурсу, його ефективність та надійність  зв’язку із зовнішнім світом.
Коментуючи подію директор Центру екології природокористування, заповідної справи та землеустрою Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Петро Мілєхін  зазначив, що програмний комплекс  дозволить  безпосередньо відобразити геопросторові дані інформаційної системи територій та об’єктів природно-заповідного фонду України (проекти землеустрою,  організації територій тощо) на картографічній основі публічної кадастрової  карти Держгеокадастру України,  Open Street Map, космічних знімків.






Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: