UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

В Академії відбувся семінар, приурочений Всесвітньому дню холоду

26 червня 2019 року  світова спільнота відзначає Всесвітній день холоду. Він став своєріднимзасобом підвищення обізнаності та розуміння широкої громадськості тієї важливої ??ролі, яку промисловість та технологія охолодження, кондиціонування повітря та теплових насосів відіграють у сучасному житті та суспільстві. Цього дня у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління за участі науковців ДЕА, представників профільних підрозділів Мінприроди, окремих галузевих підприємств, громадських екологічних організацій України та Білорусі відбувся науково-практичний семінар за темою: «Основні напрямки та перспективи виконання вимог Монреальськогопротоколу в Україні». З вітальними словами до учасників семінару виступили: ректор Академії  Олександр Бондар; керівник секретаріату Комітету Верхової Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Борисюк; секретар ПЦУ Віталій Дончак.
Олександр Бондар підкреслив, що розвитокхолодильної галузі в Україні  сприятиме виведеннювітчизняних виробників та компаній на міжнародний ринок обладнання, технологій та послуг. А Озоновий центр Академії має статимайданчиком для професійних спілкувань та залучення інвестицій. Потрібна й системна робота   у напрямку поліпшення освіти , її вдосконалення відповідно до найкращих європейських стандартів  з питань підготовки якісних кваліфікованих кадрів для забезпечення галузей економіки України фахівцями індустрії штучного холоду, їх сертифікації та підвищення кваліфікації, – наголосив учений;  Михайло Борисюк поінформував  присутніх щодо діяльності законодавчих  та державних  органів влади України у напрямку розробки та впровадження міжнародних (Монреальского, Кіотського протоколів та ін.) та українських законодавчих актів з питань їх виконання по речовинах, що руйнують озоновий шар та впливають на глобальні зміни клімату, імплементації європейських нормативних актів та стандартів щодо функціонування вітчизняної галузі холодозабезпечення за європейськими стандартами якості; Ірина Семко, громадська діячка,  радник міністра освіти  Республіки Білорусь поділилася досвідом роботи білоруських спеціалістів галузі та громадських організацій, зазначивши, що активне та етичне партнерство між виробниками та інжинірінговими і сервісними компаніями в галузі холодозабезпечення може дати поштовх як розвитку компаній, так і економіці України.
В обговоренні питання порядку денного з  доповідями - презентаціями виступили: ВознийВ.Ф «Світовий досвід поетапного виконання МП в галузі холодильної техніки»; Антонов А.В. «Результати першого етапу виконання МП в Україні та основні виклики їх використання»; Федоренко Є.О. «Технології  утилізаціїозоноруйнівних речовин та стійких органічних забруднювачів» та інші. 
 








Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023