UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

В Академії відбулася Всеукраїнска науково - практична конференція

27 лютого 2020 року у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління Міністерства енергетики  та захисту довкілля України за ініціативи ДЕА спільно з Міністерством освіти і науки України; Національною академією педагогічних наук України; Громадськю радою з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями  при Міністерстві освіти і науки України; Київською муніципальною академією музики ім. Р. М. Глієра; Всеукраїнською громадською організацією «Товариство «Знання» України»; Громадською спілкою «Всеукраїнський Собор»; Всеукраїнським благодійним фондом «Східноєвропейська гуманітарна місія»; Міжнародною громадською організацією «Всеукраїнська християнська служба» відбулася Всеукраїнска науково - практична конференція  «Виховання духовності особистості у контексті реалізації цілей сталого розвитку України». Мета конференції - пошук шляхів досягнення цілей сталого розвитку українського суспільства на основі актуалізації взаємозв’язку духовності, освіти й виховання; вироблення пропозицій щодо упровадження духовних та екологічних цінностей у педагогічний процес закладів освіти нашої держави.

У роботі форуму брали участь духовні лідери  та представники практично всіх релігійних конфесій України,  окремих громадських організацій,  працівники закладів освіти, науковці, ЗМІ (інформаційна підтримка заходу-Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ; науково- практичний журнал «Екологічні науки»; електронний науковий фаховий журнал «Імідж сучасного педагога»; науково-педагогічний журнал «Рідна школа»; Всеукраїнський громадсько - політичний тижневик «Освіта»; «Педагогічна газета» НАПН України; Всеукраїнська газета «Освіта і суспільство»; Всеукраїнська газета «Справи сімейні»: Світле Радіо «Еммануїл»). Вів конференцію ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар.  Відкриваючи конференцію він , зокрема, зазначив, що на   порядку денному зібрання надзвичайно важливі теми, що стосуються кожного і України в цілому – це бережливе ставлення до навколишнього природного середовища через призму духовносі у контексті сталого розвитку країни. У залі присутні представники і лідери різних конфесій, отже, церкви і релігії розуміють, що стан довкілля, екологічне майбутнє людства не залежить від конфесійної приналежності, а є спільною проблемою, – підкреслив учений. Він  також висловив упевненість, що розглянуті в дискусіях на  пленарному та секційних засіданнях пропозиції будуть прийняті учасниками форуму і  стануть важливим кроком на шляху розбудови екологічної свідомості в українському суспільстві.

Учасників конференції привітали музичною програмою вихованці Київської  муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра ((ректор Олександр Злотник, народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, профессор).

З првітаннями до учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції виступили духовні лідери релігійних конфесій (тексти привітань оприлюднені на веб – сайті Академії).  А Митрофорний протоієрей Віталій Данчак , секретар Митрополії Православної Церкви України по зв’язках з громадськістю, зачитавши привітання Митрополита Київського і всієі України Предстоятеля Православної церкви України Єпіфанія, у свому виступі наголосив, що такі зібрання необхідно організовувати щороку. І на черговому форумі, певною мірою, відзвітувати про зроблене, зазначивши, що науково – освітні працівники Академії, у межах своєї компетенції, вживають практичні заходи у розбудові духовно-екологічної свідомості в суспільстві. Таку думку висловлював і  Митрополит Київський і всієі України Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній під час відвідування  Академії у вересні 2019 року, - підкреслив виступаючий.

У рамках форуму відбулися: пленарне засідання – з доповідями виступили провідні науковці, освітяни, представники релігійних та громадських організацій; експертні дискусійні панелі - «Горизонт духовності виховання» одератор: Олена  Отич, проректор з інноваційного та технологічного розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, доктор педагогічних наук, професор ); «Роль інститутів громадянського суспільства у взаємодії соціуму і природи» одератор: Георгій  Фінін, перший проректор з науково-педагогічної роботи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, доктор фізико-математичних наук, профессор); секційні засідання - «Екологічні та духовні основи сталого розвитку українського суспільства у XXI столітті» (керівник: Ванда  Барановська директор Міжгалузевого координаційного центру з екологічної освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат економічних наук); «Соціально-філософський, мистецький та психолого-педагогічний дискурси взаємодії людини і природи» (керівники:Галина Сєрова директор Інформаційно-просвітницького Оргуського центру Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат педагогічних наук; Наталія  Пустовіт – завідувач кафедри методології освіти в інтересах сталого розвитку Міжгалузевого координаційного центру з екологічної освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, кандидат педагогічних наук; секретар: Анна Примакмолодший науковий співробітник Оргуського центру Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління).

      Матеріали конференції, тези виступів її учасниів будуть опубліковані в окремій збірці.

      Розглянувши питання порядку денного учасники заходу ухвалили відповідну резолюцію.

Програма Всеукраїнскої науково - практичної конференції: «Виховання духовності особистості у контексті реалізації цілей сталого розвитку України»






















Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023