UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Українські фахівці вивчають міжнародний досвід створення геологічного сховища та оцінки його безпеки

Експерти ДАЗВ, підприємств його системи та інших профільних органів та установ України стали слухачами курсу МАГАТЕ щодо створення інженерних бар’єрів під час побудови геологічного сховища для радіоактивних відходів (РАВ). Експерти МАГАТЕ представили національний досвід Великобританії, Франції, Швеції у цій сфері, а також виклали теоретичну базу щодо створення геологічного сховища та оцінки його безпеки.«Необхідність створення геологічного сховища визначена українським законодавством. Для нас важливо, щоб усі об’єкти системи поводження з радіоактивними відходами проектувались та споруджувались у відповідності до світових норм безпеки, тому Агентство всебічно залучає міжнародних експертів до роботи над такими проектами, у тому числі – задля підвищення кваліфікації наших фахівців», - повідомляє заступник Голови ДАЗВ Володимир Фещенко.
За словами координатора напряму міжнародної співпраці щодо створення геологічного сховища, начальника міжнародного відділу КМП ДП «ЦОТІЗ» Анастасії Нечитайло, створення геологічного сховища – це складний та довготривалий процес. Він вимагає відповідального підходу до створення на базі національного оператора команди, яка буде працювати над питаннями створення геологічного сховища, а також постійної комунікації з іншими зацікавленими сторонами та громадськістю.
Під час курсу фахівці також розглядали принципи проектування геологічних сховищ, питання вибору контейнерів, підходи до розміщення РАВ у шахтах сховища та шляхи роботи зі складними відходами, зокрема, з графітом.

Довідково:
Слухачами курсу стали представники Мінприроди, Міненерговігулля, ДСП «ЦППРВ», ДК «УкрДО «Радон», ДСП «Екоцентр», ДСП «ЧАЕС», ДП НАЕК «Енергоатом», Держатомрегулювання, Державної служби геології та надр України та Національної академії наук.

Джерело: Мінприроди

 

Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: