UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

У березні відзначається Всесвітній день води

Започаткований ООН у 1993 році Всесвітній День Води проводиться щорічно 22 березня. Цей день має на меті привернути увагу до важливості прісної води для нашого існування.

Пропозицію започаткувати даний міжнародний день було оприлюднено у 1992 році на Конференції Організації Об’єднаних Націй з довкілля і розвитку в Ріо-де-Жанейро. У тому ж році Генеральна Асамблея прийняла резолюцію, в якій 22 березня кожного року проголошено Всесвітнім Днем Води. Тим самим ООН підкреслює ключову роль водозабезпечення та санітарії для боротьби з бідністю та забезпечення економічного зростання і екологічної сталості.
Тема Всесвітнього Дня Води 2020 року присвячена нерозривному зв’язку питань води і водопостачання з проблемами зміни клімату. Грамотне управління водними ресурсами допоможе у боротьбі з повенями, посухою, збільшить доступ до води для більшої кількості людей, знизить рівень забруднення води, скоротить обсяги парникових газів, а також допоможе боротися зі зміною клімату.
Шляхом адаптації до впливів зміни клімату на водні ресурси ми зможемо захистити здоров’я і життя людей.

Наші основні цілі окреслені чітко і конкретно:
  • Перед нами стоять невідкладні завдання. Особи, відповідальні за кліматичну політику, повинні включати питання води в основу планів дій.
  • Грамотне управління водними ресурсами може допомогти у боротьбі зі зміною клімату. Існують стійкі, доступні і стандартні рішення проблем у сфері водопостачання і санітарії.
  • Кожен з нас повинен зробити свій вклад у вирішення завдань, що визначені. У нашому повсякденному житті ми можемо виконувати прості, але вкрай важливі дії, що допомагають у вирішенні проблеми зміни клімату.

На даний час 2,2 млрд. людей не мають доступу до безпечної води. Необхідно вживати заходи для боротьби з глобальною водною кризою. Всесвітній День Води також спрямований на підтримку зусиль з досягнення цілі сталого розвитку 6: водопостачання і санітарія для всіх до 2030 року.
Наскільки гостро стоїть питання водних ресурсів в Україні можна переглянути за посиланням: https://sdg6data.org/country-or-area/Ukraine


Інформація підготовлена за матеріалами, розташованими на сайті ООН
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: