UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Реалізація стратегії розвитку Донецької і Луганської областей: екологічний аспект

   Ректор Академії Олександр Бондар взяв участь у засіданні круглого столу «Проблеми та перспективи економічного розвитку Донецької та Луганської  областей», організованого Українським Союзом промисловців та підприємців спільно із Національною тристоронньою соціально-економічною радою.
   Учасники засідання обговорили хід виконання «Стратегії  економічного розвитку Донецької і Луганської областей до 2030 року». Президент УСПП Анатолій Кінах та віце-президент УСПП, депутат Донецької обласної ради Сергій Третяков наголосили, що є багато можливостей оптимізації державних дій для того, щоб пришвидшити економічний розвиток територій Донецької і Луганської областей, підконтрольних Україні. Окремою темою стало обговорення ефективності використання природніх ресурсів регіону. Лише 50% родовищ корисних копалин на підконрольній Україні території Донеччини використовується ефективно. Водночас, там є великі перспективи – найбільші в Європі поклади літію, наразі також активізувався видобуток та спрямування на експорт глини.
   Олександр Бондар у своєму виступі привернув увагу до екологічних та соціально-економічних проблем регіону, які потребують значних капіталовкладень. Він зазначив: «Негативні тенденції екологічних і техногенних загроз та зміни, якими вони характеризуються, значно погіршують рівень безпеки життєдіяльності населення на сході України через забруднення річкових басейнів і басейнів підземних вод, руйнування ландшафтів та об’єктів природно-заповідного фонду. Відтак нагальним питанням стає обґрунтування подальшого соціально-економічного розвитку Східного регіону держави з урахуванням впливу екологічних і техногенних загроз». Серед першорядних екологічних ризиків у зоні конфлікту на сході України Олександр Бондар назвав такі: загрози забруднення водних джерел, зниження надійності водопостачання та погіршення доступу населення до питної води. «Особливо небезпечними є численні хвостосховища промислових підприємств, руйнування дамб яких загрожує негативними наслідками як населенню, так і довкіллю регіону», - підкреслив він.
   Усі пропозиції учасників круглого столу будуть підсумовані та передані уряду. Даний захід – один із циклу круглих столів, що ініціював УСПП, залучаючи до них представників Кабміну, експертів, науковців,  ОТГ тощо.
Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: