UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Освіта для запобігання змінам клімату

13 квітня волонтери громадських екологічних організацій України провели онлайн - навчання в школах міст країни з учнями 7-9 класів за темою: «Зміна клімату і наслідки кліматичних змін».

Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління долучилася до громадської ініціативи з реалізації просвітницького проекту для досягнення  цілі сталого розвитку  - «Запобігання зміни клімату».

Розроблена програма позашкільної просвітницької роботи «Зміна клімату і наслідки кліматичних змін» з інноваційно адаптованими інформаційними матеріалами та елементами практичних занять щодо запобіганню або зниженню рівня зміни клімату передбачає п'ять занять.  Поліпшити рівень знань учням сприятимуть не тільки теоретичні знання, а й практичні заняття за такою темою.  Наприклад, висадження дерев, дослідження і застосування екологічних маркувань, виготовлення багаторазової сумки-шопера тощо. Унікальна інтерактивна методика подачі матеріалів учням враховує особливості освіти для сталого розвитку, допомагає формувати реальні моделі поведінки дітей.
Апробовані волонтерами методика і навчальні матеріали будуть передані для відповідного розгляду  Міністерством освіти і науки України.

Академія долучилася до рецензування матеріалів навчального курсу. Потім вони будуть розміщені на Національній освітній платформі, як інструмент реалізації наскрізної освітньої лінії: «Екологічна безпека та сталий розвиток».

 - Завдяки цьому, педагогічні працівники України зможуть отримати доступ до методичних і навчальних матеріалів за такою темою та застосовувати їх як в позакласній роботі, так і для підготовки цікавого уроку з будь-якого  предмету. На сьогодні – це один з важливих інструментів  на шляху реформування  системи освіти України, її поліпшення, -   зазначив ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар.

Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: