UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Науковець Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління — лауреат премії “Молодий вчений року”

Червона доріжка у підніжжя скульптури Батьківщини-Матері у Києві 29 вересня зібрала справжню плеяду сучасної української науки. У конференц-залі Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Всеукраїнського конкурсу “Молодий вчений року 2021”.  

  

Для проведення конкурсу свої сили об’єднали Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України України, Мала Академія Наук та Національна академія наук України. Головною метою конкурсу є визнання визначних досягнень молодих учених у різних галузях знань за внесок у розвиток науки та промоцію науки; за благодійну і громадську діяльність, за досягнення в діяльності, що сприяє подальшому розвитку української науки, зростанню потенціалу України; за внесок у захист інтересів України; за підвищення авторитету України на міжнародному рівні. Конкурс проводився на засадах доброчесності, справедливості та прозорості.

До організаційного комітету надійшло понад 1300 конкурсних заявок. Лише 100 з них, за результатами відбору, є переможцями у різних номінаціях у чотирьох тематичних блоках. А за новинами сайту конкурсу слідкували майже 600 тисяч користувачів інтернету. Так, у номінації “Науково-популярний веб-ресурс” переможцем стала директорка центру діджиталізації освітньої та наукової діяльності кандидат технічних наук Горобей Марина Сергіївна. Переможну статуетку вручав Головко Олег Павлович, кандидат економічних наук, засновник та директор Видавничого дому “Гельветика”.

  

Перемога науковця Академії серед багатьох номінантів ще раз підтвердила, що Державна екологічна Академія з молодими ученими на чолі з ректором Олександром Бондарем здатні гідно конкурувати з найкращими закладами вищої освіти й науковими установами країни та здобувати найвищі результати, а сайт http://dea.edu.ua/ та навчально-інформаційний портал https://portal.dea.edu.ua/ є найкращими науковими веб-просторами України за багатьма критеріями. 

  

Марина Горобей подякувала ректору за надані інструменти та можливості реалізувати творчій потенціал, а також наголосила, що у теперішній час цифрової трансформації суспільства неможливо популяризувати науку, не розмовляючи з новими поколіннями на їх мові, - а це: веб-ресурси, блоги, соціальні мережі та інші інноваційні діджитал-інструменти. Наявність у Академії сучасних каналів комунікації, добре розвинених веб-ресурсів є обов’язковою умовою для досягнення Цілі сталого розвитку 4 «Якісна освіта», а також свідчить про орієнтованість стратегії розвитку Академії на світові тренди та передбачливість і адаптивність керівника закладу Бондаря Олександра Івановича.

Під час урочистостей у режимі відеоконференц-зв'язку привітав присутніх Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Зокрема, він зазначив, що здобутки молодих науковців рухають українську науку вперед та мотивують до наукового пошуку інших, тож завдяки своїй праці кожний із переможців заслужено увійшов до числа кращих молодих учених країни.

  

Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: