UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Наша молодь пропонує рішення водних проблем

   19 – 20 квітня кафедра водних екосистем і біоресурсів ДЕА взяла участь у конкурсному відборі найкращих робіт присвячених вирішенню водних проблем в рамках конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз», який є національним етапом міжнародного змагання молоді «Стокгольмський юнацький водний приз», яке з 1997 року проводить Стокгольмський Міжнародний Водний Інститут під час щорічного міжнародного водного конгресу «Світовий водний тиждень» (World Water Week).
   Національні етапи конкурсу проходять у понад 30-ти країнах світу. В Україні конкурс проходить з 2004 року. За ці роки у конкурсі прийняло участь близько двох тисяч юних науковців з усіх областей України, шістнадцять переможців національного етапу мали честь представляти Україну на міжнародному фіналі конкурсу Стокгольмський Юнацький водний приз (SJWP) в Стокгольмі.
   Головна мета конкурсу – залучити якнайбільше дітей до вирішення проблем забруднення водних ресурсів, нестачі питної води, раціонального її використання, об'єднання інтелектуальних та творчих здібностей молоді для розробки інноваційних рішень теперішніх і майбутніх проблем з водою. Конкурс відкритий для всіх проектів, які стосуються водної тематики. У конкурсі можуть брати участь дослідники віком від 15 до 20 років: учні ЗОШ та студенти коледжів. Переможець міжнародного фіналу одержує у нагороду 15 000$, блакитну кришталеву краплю та диплом з рук Її Королівської Високості Крон Принцеси Швеції Вікторії, яка патронує конкурс з моменту його започаткування. Це свого роду нобелівська премія юним дослідникам води.

   Цього року юні дослідники представили науково-технічні роботи, присвячені широкому колу питань – від визначення якості води у річках і колодязях до транспортування айсбергів з метою покращення водопостачання країн що відчувають її нестачу.

   Переможцем конкурсу було визнано роботу Єрофеєвої Дар’ї «Оцінка токсичності озерної води м. Бориспіль за допомогою «Ростового тесту».

 
   З умовами участі у конкурсі можна ознайомитися за посиланням.
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: