UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Наближення національної системи стандартизації до міжнародних і європейських норм та правил

 5 червня 2021 року в Українському науково-дослідному і навчальному центрі проблем стандартизації, сертифікації та якості ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар  і генеральний директор Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості Олег Швидкий підписали Меморандум про співробітництво.

     Під час дружньої розмови ректор Академії наголосив, що « співпраця двох сторін у відповідних напрямках, реалізація освітницько-навчальних програм, курсів, тренінгів, спільних вебінарів у сфері інфраструктури якості за сприяння науковців та освітян ДЕА дозволить прискорити наближення національної системи стандартизації до міжнародних і європейських норм та правил». 

     У свою чергу очільник УкрНДНЦ сказав: «ДП «УкрНДНЦ» є провідною організацією в Україні в сфері стандартизації, яка визнана на національному, міжнародному та європейському рівнях. Наше підприємство представляє інтереси України в Міжнародній організації зі стандартизації (ISO), Міжнародній електротехнічній комісії (ІЕС) як повноправний член та є організацією-компаньйоном Європейського комітету стандартизації (CEN) та Європейського комітету стандартизації в галузі електротехніки (CENELEC). Як на мою думку, плідне співробітництво з ДЕА дозволить поліпшити  діяльність у галузі технічного регулювання, підготовці і підвищенні кваліфікації персоналу, проведенні  інших заходів», - підкреслив він.

    Довідково. Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») утворено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2003 року № 1337. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1163 «Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації» функції НОС виконує Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості». Закон України «Про стандартизацію», що  набрав чинності 03.01.2015 року, створює передумови наближення національної системи стандартизації до міжнародних і європейських норм та правил, а також реалізації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, зокрема в частині здійснення необхідної адміністративної та інституційної реформ.

    

Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: