UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

На Криворіжжі планують створити індустріальний парк з переробки промислових відходів

   21 травня 2021 року Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів нараду щодо реалізації програми Уряду з переробки промислових відходів. Під час наради обговорювалися питання про створення та розвиток індустріального парку в Кривому Розі, що має забезпечити впровадження екологічно прийнятних технологій переробки промислових відходів гірничорудної та металургійної промисловості.
  У нараді брали участь, окрім керівництва Мінстратегпрому та департаменту з питань промисловості, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна, науковці, зокрема, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар; директор Галузевого навчального центру з питань охорони праці Державної  екологічної академії післядипломної освіти та управління, радник голови  Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Ігор САЛІЙ; завідувач  кафедри  промислової  безпеки  та  охорони  праці Державної  екологічної академії післядипломної освіти та управління Володимир КИЯШКО; представники ПАТ «АрселорМіттал» та окремих профільних державних організацій, а також бізнесових структур.
   Учасники заходу розглянули питання практичного використання промислових відходів, а також участі гірничозбагачувального комбінату ПАТ «АрселорМіттал» у створенні індустріального парку.
   За підсумками наради прийнято рішення організувати переробку промислових відходів сухої магнітної сепарації ,  а  отриманий щебінь спрямовувати на будівництво автомобільних доріг, що  здійснюється за програмою Президента України «Велике будівництво».
   Згідно з протоколом заходу,  будуть підготовлені пропозиції щодо фінансування у 2022 році індустріального парку в Криворізькому регіоні з Державного бюджету. Цю проблематику включать до проєкту
  Закону «Про державну промислову політику», що нині розробляють у Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України. Визначені конкретні терміни для формування робочої групи та розробки проєкту концепції індустріального парку.
   Державне підприємство «Центр екологічних ініціатив» здійснюватиме щоденний моніторинг атмосферного повітря в Кривому Розі, забезпечивши вільний доступ громадян до отриманих даних.
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: