UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Мінприроди впроваджує нові підходи до підвищення екологічної компетентності фахівців

01 березня 2018 року в Орхуському інформаційно - просвітницькому центрі відбулася презентація проекту Мінприроди і Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління - «Бібліотека екологічних знань». Широкому загалу було  представлено 7 перших унікальних видань, в яких ґрунтовно висвітлені інструменти моделі зеленої економіки. Моделі, притаманної усім економічно розвинутим країнам світу з високим рівнем якості життя. Вона поєднує економічне зростання з ресурсо ефективним, більш чистим виробництвом та високими соціальними стандартами. У підручниках висвітлені питання впровадження сучасних екологічних стандартів у сфері державного управління, виробництва та продукції, реалізації інноваційних технологічних рішень, залучення зелених інвестицій. Відповідно до нових викликів відображені проблеми землекористування, управління водними ресурсами, біобезпеки.
 Книги« Бібліотеки» підготовлені на високому академічному рівні, але при цьому їх унікальність  полягає у змістовній  практичній складовій і доступності формату викладення, зрозумілому для широкого кола читачів, що дозволяє застосовувати їх у форматі «щоденного практичного порадника». Видання будуть корисними для державних службовців центральних та місцевих органів влади, представників бізнесу, громадських організацій та громадських інспекторів з охорони довкілля.
 «Актуальність проекту обумовлена тим, що екологічні проблеми України, у поєднанні з індустріальною моделлю економіки, суттєво впливають на загальний рівень безпеки в країні, конкурентоздатність та якість життя. За підрахунками експертів Організації з безпеки і співробітництва в Європі, в Україні залишилося лише 6% чистої території. Рівень забруднення атмосферного повітря та питної води значно перевищує європейські норми. Площа сміттєзвалищ займає понад 6% території. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна – лідер серед країн Європи за рівнем смертності від хронічних захворювань пов'язаних з екологічними впливами, показниками безпеки харчування продуктів та питної води. Щорічно внаслідок серцево-судинних захворювань помирає близько 500 тис. осіб, від новоутворень – майже 90 тис. На обліку з приводу цукрового діабету перебуває 1 млн. громадян, але ще близько 2 млн. мають приховану форму захворювання», – зазначила координатор програми ЄС в Україні «Екологізація економік в країнах Східного партнерства ЄС» Людмила Мусіна.
Вирішення екологічних проблем потребує підтримки бізнесу і суспільства у втіленні реформ, нових підходів, свідомості і культури на основі екологічних знань. Цього від нас очкують наші міжнародні партнери. Про це йдеться і в Угоди про Асоціацію Україна – ЄС, згідно якої наша держава повинна суттєво і системно реформувати природоохоронну сферу. Задля цього необхідно працювати над підвищенням екологічної свідомості бізнесу і суспільства, компетентності держслужбовців, керівників підприємств, фахівців. Адже галузей економіки чи професій, що не впливають на стан довкілля, не існує.
Ректор  Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар у своєму вітальному слові до присутніх підкреслив, що науковці Академії  забезпечили розробку та видання довідників, методичних посібників та підручників для впровадження нових навчальних програм. Книги  серії «Бібліотека екологічних знань» відповідають як пріоритетам природоохоронної галузі, так і новим стандартам освіти. Видання поповнять фонди національних бібліотек в Україні і будуть застосовані в процесі навчання й підвищення кваліфікації профільними закладами.  Вони також будуть  доступні для всіх бажаючих в електронному форматі на сайті Академії та її партнерів.
 У заході брали участь представники окремих підрозділів  Мінприроди, вищих навчальних закладів, громадських екологічних організацій, науковці Академії, ЗМІ.

Презентація "Бібліотека екологічних знань" (відео)

 
 
 
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: