UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Майбутнє наукового потенціалу України

   Науково-освітня співпраця Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління з Київським територіальним відділенням Малої академії наук України (відповідно до Угоди про співробітництво) має багаторічну історію та напрацювання. Вчені та освітні працівники Академії беруть активну участь у  проведенні спільних виховних, просвітницьких навчальних програм та організації лекторіїв,  екскурсій, бесід, лекцій, зустрічей з провідними фахівцями екологічної галузі, що позитивно сприяє професійній орієнтації учнів – членів МАН.
   10 червня 2021 року в ДЕА відбулася зустріч науковців Академії з  активом та учнями Відділення екології та аграрних наук Київської МАН, які досягли вагомих наукових успіхів у галузі біотехнологічних досліджень. Вітаючи юних науковців  ректор Академії Олександр Бондар зазначив, що  « …саме вам, молодим, накреслено рухати науку України до нових вершин.  Упевнений, ваша енергія, потяг до знань та нових пошуків і наукового відкриття  стане домінантом у вашому зростанні. А вчені Академії завжди сприятимуть цьому », - підкреслив він.

   Багато років опікується вихованням майбутніх вчених  керівник секції екології Київської МАН, провідний науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, професор кафедри екологічного   аудиту  та експертизи Державної екологічної  академії післядипломної освіти та управління Володимир Назаренко.  З 2007 року він був беззмінним керівником української науково-освітянської делегації молодих науковців до Пекіну.
   Довідково. Міжнародний Пекінський конкурс юнацької наукової творчості  щорічно проводиться Пекінською науково-технологічною асоціацією разом із Пекінським муніципальним відділом освіти,  муніципальним відділом науки і техніки та Пекінським бюро прав інтелектуальної власності. В рамках угоди про науково-технологічну співпрацю з  НАН України окремим пунктом передбачено співпрацю у науково-освітянській сфері з виховання наукової зміни. Завдяки цьому на Пекінський конкурс юнацької наукової творчості щороку запрошуються юні дослідники з України.
   Звертаючись до присутніх  Володимир Назаренко сказав, що « учні МАН – це молода наукова зміна, яка неодмінно в недалекому майбутньому підніме українську науку на новий якісний щабель ». Учням – випускникам він побажав успіхів у здобутті вищої освіти та нових наукових звершень, а молодших класів - не зупинятися на досягнутих здобутках.
   За активну та результативну  діяльність у секції екології МАН найуспішнішим учням Олександр Бондар вручив грамоти Академії.
   З вітальними словами до вихованців  МАН також виступили керівник Відділення екології та аграрних наук Київської МАН Олена Ісаченко та завідувачка кафедри екології та екологічного контролю Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, професор Наталія Риженко.
   Учні подякували Олександру Івановичу  за нагороди та теплий прийом, запевнивши вчених та освітніх працівників Академії, а також  науковців – педагогів МАН, що вони і в подальшому навчальному процесі докладуть максимум зусиль  у науковій діяльності.
   Довідково.  Київська Мала академія наук України утворена в 2010 році за ініціативи Президії МАН України та Головного управління освіти і науки м. Києва та відповідного  рішенням сесії Київської міської ради. Основне завдання Київської МАН  - це організація та забезпечення навчально-виховного процесу учнівської молоді міста Києва з дослідно-експериментальними напрямками позашкільної освіти, координація науково -дослідної діяльності учнів, створення належних умов для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення,  нарощуванню наукового потенціалу країни.








Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: