UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Фахівці кафедри водних екосистем і біоресурсів взяли участь у Глобальній робочій нараді з питань підвищення стійкості до наслідків зміни клімату шляхом поліпшення управління водними ресурсами та санітарії

   29 – 31 березня 2021 року в Женеві за сприяння та підтримки Європейської Економічної комісії ООН, Всесвітньої Організації охорони здоров'я, Всесвітньої Метеорологічної Організації та ін. було проведено Глобальну робочу нараду з питань підвищення стійкості до наслідків зміни клімату шляхом поліпшення управління водними ресурсами та санітарії на національному та транскордонному рівнях і Дванадцяту нараду Цільової групи з проблем води та клімату. Захід об’єднав біля 140 експертів з багатьох країн світу для обговорення загального підходу щодо впливу зміни клімату та екстремальних погодних явищ на управління водними ресурсами як на національному, так і на транскордонному рівнях, а також на системи водопостачання та санітарії та в кінцевому рахунку на здоров'я людей. У цьому контексті глобальну робочу нараду було направлено на об'єднання спільнот фахівців з питань довкілля / водних ресурсів і здоров'я, а також експертів зі зміни клімату для спільної розробки передової практики в області підвищення стійкості до наслідків зміни клімату та зниження ризику стихійних явищ шляхом поліпшення управління водними ресурсами та систем санітарії на національному та транскордонному рівнях.
   Теми, які були розглянуті в рамках сесій:
   Дієві заходи щодо пом'якшення наслідків зміни клімату та пов'язаних з цим екстремальних погодних явищ на здоров'я населення: аналіз і моделювання ризиків, підходи до планування безпеки водопостачання та санітарії, повторне використання стічних вод, стійке до впливів управління водними ресурсами, опріснення води, вплив на системи розподілу води і екологічні рішення.
   Заходи з охорони здоров'я населення і зниження технологічного ризику в умовах зміни клімату та запобігання випадкового забруднення води і боротьба з ним, планування дій у надзвичайних ситуаціях і раннє попередження.
   Як розглядати і інтегрувати політику і дії в області зниження ризику стихійних лих, адаптації до зміни клімату та здоров'я населення в транскордонні угоди, планування управління річковими басейнами і діяльність транскордонних басейнових організацій?
   Як підтримати дії, спрямовані на підвищення стійкості послуг водопостачання, санітарії та гігієни до наслідків зміни клімату в рамках наших зусиль з відновлення після пандемії COVID-19 за принципом «краще, ніж було»?
   Як краще сприяти інтеграції аспектів водопостачання, санітарії та здоров'я населення в національні політики країн в області зміни клімату?
   Як втілити глобальні рамкові документи, такі як Паризька хартія та Сендайська рамкова програма зі зниження ризику стихійних лих на 2015-2030 роки в дії на місцях на національному та транскордонному рівнях.

   Корисні публікації:
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: