UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Будівництво туристично-рекреаційного комплексу на Свидовецькому масиві Карпат (Закарпатська область): загрози і виклики

18 червня 2019 року в Оргуському  інформаційно - просвітницькому центрі відбулося засідання «круглого столу», на якому були обговорені екологічні проблеми, пов’язані із запланованим будівництвом  туристично-рекреаційного комплексу на Свидовецькому масиві Карпат (Закарпатська область). У заході брали участь представники окремих  громадських екологічних організацій України та міжнародних громадських організацій, Мінприроди, науковці Академії, ЗМІ.  Вів засідання народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак.
Швейцарська громадська організація Бруно Мансер Фонд (Bruno Manser Fonds) спільно із Ініціативною групою «Free Svydovets» представила громадськості 50-сторінковий аналітичний звіт: «Справа «Свидовець», у якому висвітлені потенційні екологічні загрози - наслідки  від будівництва та введення в експлуатацію туристичного гірсько-лижного  комплексу «Свидовець» в Карпатах.

Ознайомившись із грунтовною презентацією звіту «Справа «Свидовець», з якою виступив Лукас Штрауман, виконавчий директор  Бруно Мансер Фонд (Bruno Manser Fonds), представники громадськості та науковці обговорили питання соціального та екологічного впливу цього проекту та представили альтернативні напрямки розвитку території Свидовецького гірського масиву Карпат.
В обговоренні питань порядку денного «КС» брали участь: Софія Шутяк - провідний юристконсульт МБО «Екологія Право Людина» (Судова справа по Свидовцю); к.б.н. Богдан Проць (Екологічні загрози проекту гірськолижного комплексу Свидовець); Федір Шандор -  професор Ужгородського національного університету, експерт з туризму (Сталий розвиток Свидовецького гірського масиву) та інші.






Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: