UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Академія. ООН. Наука. Інновації.

   Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління - єдина науково-освітня установа з України, яка була запрошена до участі у дискусії з екологічних питань до Сьомої сесії Наради Сторін Орхуської конвенції у Женеві.
   Під час side events було презентувано напрацювання науковців Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління у галузі екологічних наук та інноваційних технологій, реалізованих на технічних засобах нашого закладу. Важливість зв'язку між наукою, директивною і керівною діяльністю зростає як ніколи раніше - однієї науки недостатньо. Наука забезпечує базис для рішень і дій, які дозволяють прокласти шлях перетворень, що змінюють наш спосіб життя, діяльність та наше ставлення до природи; у звязку з прозорістю та відкритим доступом до інформації вона може стати фундаментом для вироблення каталітичних заходів реагування на кризи, пов'язані зі зміною клімату, втратою біорізноманіття та забрудненням навколишнього середовища.
   Наука може і повинна інформаційно забезпечувати і стимулювати фінансові, економічні та поведінкові зрушення в напрямку реалізації раціональних моделей споживання і виробництва з метою забезпечення необхідних темпів і масштабів змін. Якщо не користуватися досягненнями цифрової революції в якості стратегічного ресурсу для отримання більш інклюзивних, транспарентних і інноваційних результатів, то ми не зможемо прийняти термінові заходи реагування, які нам необхідні для забезпечення захисту права кожної людини нинішнього і майбутніх поколінь жити у навколишньому середовищі, сприятливому для її здоров'я та добробуту.
   Саме питання залучення цифрових технологій, електронних інформаційних інструментів доступу до екологічної інформації, супутникових методів екологічних досліджень стали ключовими на порядку денному.
   Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління вже давно реалізовую дану політику. Для створення інтегрованої системи екологічної інформації та забезпечення плавної інтеграції та обміну екологічними даними функціонують центри науково-екологічної інформації, міжгалузевий координаційний центр з екологічної освіти для сталого розвитку та центр діджиталізації освітньої та наукової діяльності, кафедра екологічного моніторингу та геоінформаційних технологій. А завданнями стратегії розвитку закладу, затвердженої ректором є пункти про підвищення екологічної свідомості, екологічної культури, інформування громадськості з актуальних питань охорони довкілля, виконання Орхуської конвенції.

Анонси
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023
Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у міжнародній конференції «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ТА НИЗЬКОВУГЛЕЦЕВИЙ РОЗВИТОК: ПОРЯДОК ДЕННИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ», яка відбудеться 15 грудня 2023р. (Україна, м. Київ)
13.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: