UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

На Харківщині розвиватимуть партнерство «громадськість – влада - бізнес» та впроваджуватимуть екологічні стандарти

18 травня 2021 року у приміщенні Харківської облради  ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар, голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований та голова Харківської обласної ради Артур Товмасян підписали меморандуми про співробітництво.
      «Наш регіон - один з флагманів національної промисловості. Водночас тут проводиться інтенсивна сільськогосподарська діяльність. В комплексі все це впливає на довкілля. Тож необхідно впроваджувати природоохоронні та відновлювальні заходи, постійно підтримувати широку інформаційну кампанію серед населення, у навчальних закладах та на підприємствах. Для цього потрібна координація дій органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Співробітництво з профільними установами та організаціями», - наголосив Артур Товмасян під час підписання документів. Він також нагадав, що в грудні 2020 року Харківська обласна рада схвалила комплексну Програму охорони навколишнього середовища на найближчі сім років, де визначені пріоритетні напрямки та завдання. Програма передбачає співпрацю з науковими установами та державними органами.
        Ректор Академії Олександр Бондар, зазначив, що  «В рамках меморандуму, діяльність буде зосереджена і на підготовці кваліфікованих кадрів в екологічній сфері. Ми можемо запропонувати підготовку екологів, розробити екологічні програми, які стосуються не лише поводження з відходами, але і загальні екологічні програмні документи для громад. Тому що, як відомо,  в громадах не вистачає  кваліфікованих спеціалістів, які б приймали ефективні рішення. Ми працюватимемо над програмами разом з фахівцями наукових установ Харківщини. І напрацювання дадуть реальні позитивні результати для регіону», - висловив упевненість очільник Академії.
      Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований сказав, що найбільшу увагу варто приділити оперативному реагуванню на засмічення територій, незаконній вирубці лісу,  а також нагляду за якістю пального. Він сказав, що підписаний меморандум має об’єднати органи влади, місцеве самоврядування, громади у вирішенні питань захисту екології.
« Меморандум є результатом попередніх напрацювань, що були зроблені разом з харківськими колегами  під час мого візиту до регіону. Ми готувалися до цієї події протягом кількох місяців. Всі пропозиції, які включені до меморандуму, є виваженими та ретельно підготовленими. Я упевнений, що цей документ буде реалізований, і дасть позитивні результати для Слобожанщини», - сказав Андрій Мальований.
      Підбиваючи підсумки заходу, Артур Товмасян сказав: «Хочу висловити подяку за співпрацю. Переконаний, об’єднавши наші зусилля, ми отримаємо реальні можливості позитивно впливати на стан екології в регіоні та своєчасно попереджати виникнення ситуацій, що несуть загрозу природі та природним багатствам Слобожанщини».
        Довідково. Відповідно до підписаного меморандуму  співпраця харківської обласною ради та Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління і Державної екологічної інспекції України   сприятиме розвиткові партнерства «громадськість – влада - бізнес» на місцевому рівні та забезпечення до 2027 року соціальних та екологічних стандартів безпечного проживання населення, впровадження екологічної складової в стратегічні документи розвитку громад.  Діяльність  спрямоввуватиметься на впровадження кращих практик і технологій з охорони навколишнього середовища, підвищення кваліфікації представників органів державної влади та місцевого самоврядування. Окрім того, спільна робота сприятиме поліпшенню екологічної освіти, гласності та вільному доступу для одержання і поширення інформації про якість навколишнього природного середовища та  про заходи щодо оздоровлення довкілля.

  




Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023