UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Участь у оцінюванні робіт учнів-учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2021 році»

15-16 травня відповідно до Наказу Міністерства освіти та науки України № 461 від 23. 04.2021 р. «Про затвердження складу журі ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2021 році» зав. кафедрою методології освіти для сталого розвитку Н.А.Пустовіт брала участь у оцінюванні робіт учнів-учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2021 році» 
(Наукове відділення екології та аграрних наук
Секція 2. Охорона довкілля та раціональне природокористування).
 
Програма ІІІ етапу передбачала заочне оцінювання робіт членами журі, постерний захист та наукову конференцію учасників (онлайн).
Тематика досліджень учасників була досить різноманітною і включала проблеми моніторингу та біоіндикації (Шумове забруднення міста Хмельницького; Визначення забруднення урботериторій Чернігова за комплексом методів фітоіндикаційної оцінки; Оцінка впливу Харківської ТЕЦ-2 «Есхар» на тепловий баланс річки Сіверський Донець; Травматична мінливість перлівницевих (MOLLUSCA, BIVALVIA, UNIONIDAE) як індикатор стану водного середовища)  
Особливий інтерес викликали такі, що присвячені можливостям вторинного/раціонального використання ресурсів : Раціональне природокористування та шляхи оптимізації роботи гірничо – видобувних кар’єрів на прикладі гранітного кар’єру "Ворони" Бершадського району; Виробництво бактеріальної целюлози на основі низьковартісних органічних субстратів; Водна ерозія ґрунтів як екологічна проблема підзони Північного степу Кіровоградської області (на прикладі села Бокове); Утилізація відходів дрібної макулатури картонно-тарного комбінату; Обгрунтування біологічної рекультивації ветландів, порушених видобуванням бурштину; Виготовлення біополімерного одноразового посуду у вигляді їстівних вітамінних креманок на основі плодів гарбуза; Шляхи утилізації та вторинне використання відходів приготування кави.
Школярі виявили високий рівень екологічної і наукової компетентності, знання проблем дослідження.
 
 
 
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: